Този терен, който беше предложен от министерството на здравеопазването за

...
Този терен, който беше предложен от министерството на здравеопазването за
Коментари Харесай

Арх. Бакалова: Детската болница ще е гъвкава, ще може да се достроява

Този терен, който беше препоръчан от министерството на опазването на здравето за детска болница у нас, е подобаващ. Бъдещата постройка има опция да бъде гъвкава, т.е. да бъде достроявана. Това съобщи арх. Петкана Бакалова пред Българска национална телевизия. От Министерството на здравеопазването към този момент публично обявиха желанието си да бъде построена детска болница в двора на болница " Лозенец ".

 Кацаров: Новата детска болница ще се строи на терен в двора на УБ Виж още
" Първо теренът е задоволително огромен, второ е в непосредствена непосредственост до парк, който е извънредно значим за детската болница. Наблизо има всеобщ превоз, също по този начин и огромен бул., който може да бъде удължен, с цел да се обезпечи безконтролен достъп на колите за спешна помощ. Освен това там ще бъде позициониран протонен ускорител - това е извънредно значимо за детската болница ", сподели арх. Бакалова и добави, че от позиция на градоустройството, урбанизма, архитектурата и инфраструктурата, теренът е подобаващ.

" Почти две години със Столична община търсим терен. Бяха препоръчани 4 терена - Александровска болница, която е наситена със здания, няма паркова среда; теренът на Правителствена болница, който се оказа, че паркът наоколо не е нито държавна, нито общинска собственост; теренът наоколо до Цариградско шосе (бившите казарми), където има инфраструктурна обезпеченост, само че теренът е на Министерство на защитата и би трябвало да получи ново отреждане ", обясни Бакалова.

" Аз не съм срещу да се строи в двора на МБАЛ " Лозенец ", само че да не са обекти като казино, мол и други Най-доброто е да бъде детска болница, която да е част от университетската болница " Лозенец ", добави доцент Радосвет Горнев, шеф на МБАЛ " Лозенец ", пред Българска национална телевизия.

Той добави, че болница " Лозенец " разполага с цялостния набор на отделения и клиники, в това число и с единствения в България трансплантационен център за деца.

" В България повече от 11 години не се е правила детска трансплантация - това е позорно за страна членка на Европейски Съюз ", счита доцентът.

" Време е отговорно да сложим въпроса по този начин, че да имаме освен детска болница, само че да имаме действително и дейно детско опазване на здравето, обосновано на най-хубавото, което може да реализираме ", беше безапелационен Горнев.

Според него решението, което може да се вземе на този стадий, е надграждане - потребление потенциала на болница " Лозенец ". Това включва откриване на нови отделения, преструктуриране.

" Ние нямаме потребност от здания, финансовият запас е безграничен, само че човешкият запас е строго стеснен ", разяснява той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР