Този септември сцената на Yalta Art Room се открива за

...
Този септември сцената на Yalta Art Room се открива за
Коментари Харесай

Доза сатира и многото значения на “Х на сцената на Yalta Art Room

Този септември сцената на Yalta Art Room се открива за своя четвърти сезон. Независимото пространство за спектакъл е основано от артиста, режисьор и драматург Васил Дуев-Тайг, прочут най-много с ролята на световноизвестния публицист Чарлз Буковски в моноспектакъла " Всичко на масата ".
 Александър Сано и Мартина Апостолова преотриват съдбовната си връзка в „ Моята вечер, твоята нощ “
Александър Сано и Мартина Апостолова преотриват съдбовната си връзка в „ Моята вечер, твоята нощ “

Всичко стартира с една непредвидена среща сред двама души

Освен че продължава да играе интензивно, артистът слага и разнообразни постановки на свободната сцена. Миналата година последното премиерно зрелище, на което той е режисьор -, завоюва две награди " Икар " - за най-хубаво трагично зрелище (избрано от публиката) и за основна женска роля за.

В първото премиерно зрелище за сезона на Yalta Art Room още веднъж ще забележим Васил Дуев-Тайг като основно настоящо лице на сцената. В постановката " Х " той ще изиграе основната и единствена роля. Режисьор е Боян Крачолов, който до момента е осъществил три спектакъла в независимото пространство за спектакъл - " Парче монолог. Не аз ", " Леонс и Лена " и " Анархо-клоунада ".

" Х " в действителност надалеч не е първи общ план на дуото Васил Дуев-Тайг и Боян Крачолов. Но този път те са подбрали текстове, въодушевени от източния мъдрец и стихотворец Омар Хайям, към които са присъединили и своите авторски мисли.
 Снимка 684231

Така на сцената на Yalta Art Room ще забележим една ирония, за която артистът Васил Дуев-Тайг споделя, че " X може да значи доста неща ". Съгласен е и режисьорът Боян Крачолов. Той добавя:

" Нека назовем " Х " точката, в която се пресичат общественият ни облик - оня, който конструираме " за пред света ", който изрича и преповтаря общоизвестни констатации, който постоянно върви леко изкривен, заради невъзможността си да изрече това, което в действителност мисли - и персоналният ни, никому непоказан подобен, чийто глас не можем да запушим, когато останем сами. Нека назовем " Х " незнайния човек - този, който може да бъде всеки различен, всеки един от феновете, всеки един от нас - и го натоварим с длъжността словесно да формулира всичко, което витае в объркания му разум. Нека назовем " Х " и този театър. "
 Американски скитници от „ Тортила флет “ нахлуват на българска сцена
Американски скитници от „ Тортила флет “ нахлуват на българска сцена

„ Любов, побоища и малко вино и човек постоянно е млад и благополучен “

Премиерата на " Х " е 29 и 30 септември от 19:30 ч. в Yalta Art Room.

Следващите дати са 17 и 29 октомври, а цялата информация за представлението е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР