...Този проект се нуждае от нова Идея. Не е трудно

...
...Този проект се нуждае от нова Идея. Не е трудно
Коментари Харесай

Игpaтa нa нepви

"...Този план се нуждае от нова Идея. Не е мъчно да се видят главните ѝ черти: Славянско възобновление (традиция, еднаквост, историческо самосъзнание) + обществена правдивост. Ще загубим петата колона незабавно след първия изстрел, няма да се постанова да убеждаваме който и да е - от смут тя самата ще се ликвидира. Либерализмът и западничеството ще изчезнат, всичко останало - и ляво, и дясно - ще остане. Тук задачата е да се обединим в името на великата цел. Така и ще стане.

Санкциите, с които Западът заплашва, ще довършат останалото - това е най-хубавият вероятен инструмент за изчистване на предателите и задграничните сътрудници. Ще устоят само патриотите, които няма за какво да бягат. И това ще бъде техният час - нашият час! " /Александър Дугин/

Игpaтa нa нepви и тъpпeниeтo oт cтpaнa нa Pycия ĸъм Aмepиĸa пpиĸлючи. B тoвa e ĸaтeгopичeн пpeзидeнтът Bлaдимиp Πyтин, ĸoйтo пocтaвя яceн и тoчeн yлтимaтyм нa CAЩ. B пpoтивeн cлyчaй щe избyxнe вoйнa.

...B близocт дo pycĸaтa гpaницa нe иcĸaмe вoeнни чacти и тoвa e пocлeднaтa ни дyмa. Aлиaнcът тpябвa дa изтeгли вoйcĸитe cи, зaщoтo pиcĸoвeтe oт вoeнeн cблъcъĸ вeчe ca peaлни ", ĸaзвa ce в cъoбщeниeтo.

" Ha pъбa cмe. Ha pъбa нa нaй-cтpaшнoтo, ĸoeтo винaги и вcячecĸи cмe ce oпитвaли дa избeгнeм. Ho явнo Aмepиĸa иcĸa дpyгo и щe гo пoлyчи, aĸo пpoдължи тaĸa yпopитo дa нacтoявa. Pycия нe ce бoи oт битĸи, пeчeлилa e мнoгo, щe пeчeли пaĸ. Ho би ми ce иcĸaлo в 21 вeĸ нeщaтa дa cтoят пo дpyг, цивилизoвaн нaчин " ĸaзвa Πyтин.

В този миг почитан американски служител – шефа на военния комитет на НАТО съобщи че "...редица страни се надяват на тяхна територия да се разположат натовски бази... "

Колегията на списание " Сигурност ", професионалната и експертна общественост приема с дистанцирано пренебрежение, това лицемерно атлантическо държание. Но със угриженост и тежко безпокойствие установяваме, че българският политически и държавен хайлайф е подложен в извънредно стеснен гео-политически коловоз, който би могъл да се трансформира в окоп от всяко безконтролно, проявено от този хайлайф користолюбие... А България да осъмне

и прекара новата 2022 година като прифронтова страна.

Има ли в страната ни към момента хора, които знаят какво е война и си дават сметка за измеренията на казуса.?! Нашият политически хайлайф очевидно не схваща това или няма свободната воля да го изрази.

" Относно възможна война и опасността за страната ви – обърна се септември 2019 година към Национален спорен конгрес БРОД ЗА МИР Ги Меттан – реакционер в швейцарския парламент и създател на международния бестсейлър " Защо по този начин обичаме да ненавиждаме Русия ". – България е дребна, тъкмо както и Швейцария, която би трябвало да съществува и взаимодейства с по-мощни съседи, само че и да резервира своята самостоятелност, като остане стопанин на личните си решения! Тя би трябвало сама да избира личната си орис, а не да приема да й бъде налагана извън. В актуалния подтекст България постоянно е била близка и сътрудничеща с Русия.

Но тъкмо тук изкристализира огромният американски маньовър: да се пречупят, да се скъсат цивилизационните връзки сред исторически близки славянски, православни нации /стари връзки, съюзнически и приятелски/, да бъдат наложени и трансформирани в бъдещи съперници и врагове. С Черна Гора – те съумяха... Следваща в листата на " чакащите " е България. Още повече, че тя е към този момент в НАТО. Достатъчно е да конфигурират военна база.

Аз не съм против Съединени американски щати! И не в това е въпросът. Но Вие би трябвало да запазите своята автономност, автономия при взимане на решения. Не би трябвало сами да бързате " да влизате в устата на звяра ".

В последна сметка – вие сте тези, които взимате решения, вие решавате. Ако просто откажете да инсталирате непозната военна база – просто отказвате, не разрешавате. И какво толкоз ужасно ще стане? От какво " наказване " се страхувате? Това си остава вашият избор. Да, изборът е комплициран, само че вие към момента имате избор! И той е ВАШ! "

Днес, в изискванията на възходящо напрежение в света и усилващо се геополитическо опълчване, въпросът за това – да търсим канали и благоприятни условия за разговор, взаимни отстъпки и рационални за ориста на страната ни решения се трансформира в основен за попречване на национална злополука. Особено необходимо това е за страни като нашата, която през днешния ден се намира в конюнктура на демографски срив, вътрешни спорове, здравна рецесия, разрушена стопанска система, институционална отпадналост и така нататък В този смисъл, едни същински държавници би следвало да отстояват позицията, че ние не желаем да бъдем нито географска площадка, на която да се разиграват геополитически борби, нито стена /буферна зона/ – възпираща нечии /въображаеми или реални/ рискове за непознати ползи. Точно противоположното, национално отговорно е – Отечеството ни да стане брод на мира и доброжелателното съдействие! Православна, неутрална зона за договаряния и взаимоотношение сред очертаващите се два военни блока. България – ХЪБ /концентратор/ за Балансите в Черноморската зона. В тази архитектура е и нашето предпочитание – освен България, само че и Балканите да станат зона без непознато военно наличие, а балансите гарантиращи и гражданския мир – наложителни.

Това го приказваме на фона " Северна Македония " – която с американско лобиране се е засилила да влиза в Европейски Съюз за сметка на българската история...

Ние сме основатели на една цивилизация, на основата на нейната книжовност и на основата на нейната обичайната вяра. И отсам особената роля, особеното място, което би трябвало да играе нашата страна. Та белким няма анализатори в Съединени американски щати и НАТО, с цел да проумеят успеваемостта на един подобен ход, трансформирайки Минск в София – Православна България в зона на мира, където Русия ще се усеща друго и ще възприема друго.?! " И ние като европейци – сподели Ги Меттан – България и Швейцария в това число – мисля, че нашата роля е тази, да кажем: Ние не би трябвало да бъдем в зависимост на единия лагер против другия. Ние би трябвало да останем самите себе си и да играем тази роля на мост, с цел да намерим общия излаз и да бъдем БРОД. " Страната ни никога не би трябвало да бъде източник на по този начин налагащия се в обществото от партийни марионетки и Средства за масова информация неприятелски език и държание. Нещо повече: Днес в случай че мислиш по друг метод, в случай че някой преглежда Русия като другар, като собствен брат по религия и език, в случай че някой българин обича роднините си в Македония, смята ги за българи и го декларира – той е обявяван за " зложелател " на България! Това са безумия. Не различен, нашето Министерство на външните работи приказва с подобен неприятелски език във връзка с Русия. За страдание подобен неприятелски език и държание, от дълго време заложен от " доброжелателните " ни евроатлантически ментори на политическата класа, разпалва хибридните пламъчетата и настройките за една вътрешна, революция. "...Претенциите на Запада, че е мерило на универсалните полезности, са провалени. В това към този момент не има вяра даже самият Запад. И останалите нации и цивилизации не са задължени да споделят неговия личен и отнасящ се извънредно за него самия исторически скептицизъм и настъпване на тотална перверзия... " – безапелационен е Александър Дугин и продължава: " Източна Украйна цялата минава към Новорусия. Това не се разисква. Това е съзнателна част от източнославянския свят, постоянно е била – макар дивата русофобска агитация. Новорусия - целият Ляв бряг на Днепър + Одеса - от дълго време чака своя час, с цел да се сбъдне. Новата страна следва неотложно да се одобри в състава на Източнославянския съюз дружно с Русия и Беларус.Този план се нуждае от нова Идея. Не е мъчно да се видят главните ѝ черти: Славянско възобновление (традиция, еднаквост, историческо самосъзнание) + обществена правдивост. Тоест дясна политика + лява стопанска система, точно това се чака от всички. Ще загубим петата колона незабавно след първия изстрел, няма да се постанова да убеждаваме който и да е - от смут тя самата ще се ликвидира. Либерализмът и западничеството ще изчезнат, всичко останало - и ляво, и дясно - ще остане. Тук задачата е да се обединят в името на великата цел. Така и ще стане.

Санкциите, с които Западът заплашва, ще довършат останалото - това е най-хубавият вероятен инструмент за изчистване на предателите и задграничните сътрудници. Ще устоят само патриотите, които няма за какво да бягат. И това ще бъде техният час - нашият час! "

При какъвто и да било боен спор с ниска или междинна активност, при съществуване на военнотехнически средства /способности/, ситуирани на наша територия, всички ще " го отнесем по цялостна стратегия " /обобщи неотдавна проф. Иво Христов/. Не тъй като България е зложелател и е фактор за нещо, а просто оперативната военна просвета за водене бойни дейности, прави оценка и нападна тъкмо тези " военни качества ", с които съперникът те заплашва. Колкото по-висока е степента на опасност /инфраструктури, връзки, логистични центрове, типове въоръжения... и колкото по-близо до задачите си са позиционирани/, толкоз по-мащабен и мощен ще бъде ответния удар. Кой угрижен за Българите евроатлантик, ще употребява Родината ни за преходна територия и плацдарм против Русия, в случай че даже малко се съобрази с ползите на българите, с нашата историческа и културна еднаквост, с провалите които биха провокирали на земята и хората ни при един боен спор.?!

България не се нуждае от спомагателна отбрана против Русия – това декларира съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко в изявление за " Комерсант ".

"...Казват, че Румъния и България би трябвало да бъдат предпазени, тъй като са членки на блока. От кого да бъде предпазена България? От Русия ли? България стои върху костите на съветските бойци, пожертвали живота си за освобождението ѝ”, декларира Грушко, който беше отпред на съветската делегация по време на януарските договаряния с НАТО в Брюксел.

България просто се употребява, като комфортна площадка наоколо до военните цели на Съединени американски щати. С съветския демараж в Казакстан, беше демонстрирано, че Русия преглежда някогашните Съветски републики, като изключителна зона на тяхно въздействие и " това към този момент не предстои на коментар ". Експертите предвещават " екселерация на историческото време ". Нашият законен /но не легитимен/ политически и държавен хайлайф, /до колкото можем да назоваваме по този начин политически субекти, избирани от години с 10-12% действителен народен вот/– та, този " легален ", само че " незачитан " съгласно Вебер " хайлайф ", е нужно да прозре в новата и рискова за бъдещето на България конюнктура, да прогледат даже към реакциите на нашите държавници от по-близката ни история, най-малко да видят политическата мъдрост и воля на цар Борис I... Видимо следва преформатиране на всички взаимовръзки и логистични вериги в публичното пространство. Светът се намира в съвършенно нова геополитическа обстановка, към този момент наричана " 2-ра карибска рецесия ". Под формата на " рецесии ", се минава към напълно нови форми на публични връзки.

" Свободния пазар е отживялост " – споделя месията на " нулирането " Шваб.

" Свободен пазар в никакъв случай не е имало " – споделя проф.Христов. Това е неолиберално, идеологическо факсимиле, което прегриза всички витални устои, житейски правила, естествени процеси и връзки в света. Това не е капитализъм, а форма на преразпределителна стопанска система. С особенна свирепост и безкруполност глобалистите направиха това в страните от Източна Европа и не без 30 годишната бездейност и равнодушие на Русия /особено към ориста на нас – българите/.

Българя през днешния ден – с една трудно конструирана коалиция, отпред на трагичното положение на българското общество – концентрирало в точка всички " прелести " на 30 годишния преход... В цялостен демографски срив, с не повече от 5,5 милиона действително пребиваващи на територията на страната... И тези наши т.нар " политици " /не държавници/, с типичното за нашите ширини " сготвено, кухненско " мислене /проф. Иво Христов безапелационно ги обобщава в репликата " вземи парите и бягай... " / – през днешния ден политиците ни затвърждават пътя към апокалипсиса със зелени сартификати и с битовизми – атрактивно измествайки фундаменталните проблеми за оцеляването, за идентичността, за мира... И отдалечавайки " поданниците " си от здравия разсъдък.., здравия разсъдък, на който не зная към този момент като нация и народ – дали сме способни.?!

Да си кажем истината – без допитване до народа и осъществяване на народен референдум за присъединяване на българия във военни дейности против Русия, както и разполагането на воено-техническо съоръжение и логистика против Руската страна е закононарушение и национално изменничество!

Абсурдно е следена извън политическа клика, определена с 12% от гласовете на българите, да вкара страната ни във военни дейности против Русия!

Защото е неуместно /г-н Георги Първанов/ да бъдем и в НАТО без осъществяване на сходен народен референдум!

Да си кажем истината – тези, които упорстват за военни бази на НАТО в България, ще се обрекат на постоянно пренебрежение, а диктатурата на съвестта на нацията, ще ги преследва като национални предатели, както споделя Голда Меир /първата жена – министър ръководител на Израел/– до девето коляно... Което ще бъде тъжно, откакто единствено преди няколко месеца имаха прегледен образец от Кабул, по какъв начин се бърза за последния аероплан, с който се отдръпват господарите им.

" Европа би трябвало да построи система за групова сигурност дружно с Русия въз основа на разпоредбите, създадени преди 30 години. " / Макрон, Съвета на Европа, 19януари 2022/

Лазар Мурджев, сп. " Сигурност "

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР