Този понеделник е почивен за много българи. Те отново предпочетоха

...
Този понеделник е почивен за много българи. Те отново предпочетоха
Коментари Харесай

Губи ли бизнесът, когато сливаме почивните дни?

Този понеделник е почивен за доста българи. Те още веднъж избраха да слеят уикенда с празничния 22 септември.

Темата за обединение на празнични и почивни дни, с изключение на стопански и финансови измерения има и чисто човешки проект и доста хора избират да си вземат отпуск и да обединят няколко дни, изясни пред Българска национална телевизия Жасмина Саръиванова, шеф "Защита на работодателските ползи " в БСК.

До 2017 години със сливането на доста дни, с отработването в съботите са се създавали загуби за работодателите, всеки, който е имал потребност от избрани услуги, е срещам усложнение. Отработването в събота води до незадоволително физическо и психическо ободряване на работещите. Преодоляването на остарялата уредба, сигурно е към по-добро, счита Саръиванова.

Ваня Григорова, стопански специалист на КТ "Подкрепа " е на мнение, че в случай че работодателят е разрешил отпуска, явно това по никакъв метод не повлиява отрицателно на работата. Резултатите демонстрират, че премахването на сливането на почивните дни през 2017 година е довело до понижаване на броя на отработените часове, само че България продължава да бъде водач в границите на страните членки.

Много работодатели към този момент са склонни да оставят хората да работят от у дома. Не всички ползват рекомендациите на Министерство на здравеопазването, само че е реалност, че доста бързо компаниите са съумели да се пренастроят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР