Този понеделник е почивен за много българи, тъй като повечето

...
Този понеделник е почивен за много българи, тъй като повечето
Коментари Харесай

Икономическите измерения на сливането на празнични с почивни дни

Този понеделник е почивен за доста българи, защото множеството от тях отново избраха да слеят уикенда с празничния 22 септември и по този начин да създадат почивката си четиридневна. 

" Темата за обединение на празнични и почивни дни, с изключение на стопански и финансови измерения има и чисто човешки проект и доста хора избират да си вземат отпуск и да обединят няколко дни ", изясни пред Жасмина Саръиванова, шеф " Защита на работодателските ползи " в БСК.

" До 2017 години със сливането на доста дни, с отработването в съботите са се създавали загуби за работодателите ", изясни тя. От друга страна, съгласно Саръиванова, отработването в събота води до незадоволително физическо и психическо ободряване на работещите.

" Преодоляването на остарялата уредба, сигурно е към по-добро ", счита Саръиванова.

" Ако работодателят е разрешил отпуска, явно това по никакъв метод не повлиява отрицателно на работата. Резултатите демонстрират, че премахването на сливането на почивните дни през 2017 г. е довело до понижаване на броя на отработените часове, само че България продължава да бъде водач в границите на страните членки ", разяснява Ваня Григорова, стопански специалист на КТ " Подкрепа ". 

Много работодатели към този момент са склонни да оставят хората да работят от у дома. Не всички ползват рекомендациите на Министерство на здравеопазването, само че е реалност, че доста бързо компаниите са съумели да се пренастроят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР