Този път домакин ще е Виорика ДънчилаРазвитието на общите инфраструктурни

...
Този път домакин ще е Виорика ДънчилаРазвитието на общите инфраструктурни
Коментари Харесай

Обсъждат балканските проекти в Букурещ

Този път хазаин ще е Виорика Дънчила


Развитието на общите инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на Балканите, сигурността и стабилността в района и поддръжката за евроинтеграцията на страните от Западните Балкани ще бъдат разисквани на лидерска среща в Букурещ.

Министър-председателят Бойко Борисов през днешния ден ще взе участие в Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния. Четиристранната среща на балканските водачи ще се организира в двореца “Виктория ”. Премиерът на Румъния Виорика Дънчила ще бъде хазаин на министър председателите на Гърция и на България Алексис Ципрас и Бойко Борисов и на президента на Сърбия Александър Вучич.

Борисов ще замине за конгрес на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа. Форумът ще се организира на 24 април в Бърдо при Краню, Словения, която е ротационен ръководител на ПСЮИЕ.

По време на диалозите ще бъде разисквано задълбочаването на съдействието сред страните от района. Акцент ще са сигурността, стабилността и икономическия напредък, както и усилване на съдействието с Европейски Съюз и другите интернационалните организации. Лидерите на страните участнички в ПСЮИЕ ще изберат и нов общоприет секретар на оперативния орган на Процеса – Съветът за районно съдействие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР