Този парламент е еманация на пропорционалната система - неясни договорки

...
Този парламент е еманация на пропорционалната система - неясни договорки
Коментари Харесай

Мира Радева: Този парламент е еманация на пропорционалната система

Този парламент е еманация на пропорционалната система - неразбираеми сделки преди изборите и още по-неясни след вота, съобщи социологът Мира Радева.

Според политолога Димитър Ганев преди да обсъждаме каквито и да е законодателни начинания би трябвало да имаме превдвид, че не знаем какъв брой ще е живота на 45-то Народно заседание.

„ Първо би трябвало да се излъчи държавно управление, а това най-вероятно няма да се случи “, добави той.

По думите на Радева митингите от предходната година реализираха задачата си, тъй като се образува ясно болшинство, което е срещу ГЕРБ, а концепцията на Бойко Борисов да не е министър председател е доста хубава, само че има слаби шансове такова държавно управление да бъде подкрепено.

„ Даниел Митов е тактически ход на ГЕРБ, само че няма да се получи. Още през днешния ден ще забележим към кои партии ще се образува възможното болшинството, откакто бъде определен и препоръчан ръководител на Народното събрание “, изясни Ганев.

Според Радева единственият разумен ход сега би бил е относителна непоклатимост при решение на бързите и значими въпроси, и евентуално нови избори до края на годината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР