Този напредък зависи от три групи факториСлед 15 години електрическите

...
Този напредък зависи от три групи факториСлед 15 години електрическите
Коментари Харесай

50% от продадените нови коли след 15 години ще са електрически

Този прогрес зависи от три групи фактори

След 15 години електрическите коли ще държат половината продажби на нови коли в международен мащаб. Прогнозата е на DNV GL, като съгласно нея, най-вълнуващите времена за електрическите автомобили предстоят, защото в тази ситуация става въпрос за 20 пъти нарастване на продажбите. 

Според компанията, факторите за ускорение на продажбите са няколко, само че най-важните са: понижаване на цените им, удължение на пробега с едно зареждане и възстановяване на инфраструктурата за зареждане. 

Много анализатори са на мнение, че до няколко години, когато на пазара излязат всеобщите електрически модели на най-малко няколко колоса (като VW и Ford), то цените на електрическите автомобили ще е съизмерима с тази на дизелите, даже и доста от държавните управления да се откажат от отстъпките, които в този момент дават за екологичните возила. В същото време обаче е допустимо и смяна в политиките в друга посока – увеличение на отстъпките и бонусите дружно с нарастване на продажбите на електрически автомобили. 

Следващият софтуерен пробив в развиването на батериите, както и тяхното поевтиняване, също ще спомогнат съществено за възстановяване на разпространяването на електрическите автомобили. В момента, в който всеобщите модели на пазара имат действителен пробег от към 600-800 километра с едно зареждане, то те ще бъдат действителни противници на колите с бензинови и дизелови мотори, считат самостоятелните анализатори. 

И не на последно място – първо ще станем очевидци на нарастване на точките за зареждане в пъти – първо в Западна Европа и Северна Америка, което ще е значима крачка напред.

automedia.investor.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР