Този, който ще конституира бъдещото правителство, е Иван Гешев. Търси

...
Този, който ще конституира бъдещото правителство, е Иван Гешев. Търси
Коментари Харесай

Пламен Киров очаква Гешев да конституира правителство

Този, който ще конституира бъдещото държавно управление, е Иван Гешев. Търси се отбрана с образуване на държавно управление, което да бъде контрапункт на офанзивите на държавното обвиняване по отношение на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщи преподавателят по Конституционно право проф. Пламен Киров пред bTV.

По думите му процедурата по настояването на имунитета на Бойко Борисов рано или късно ще влезе в пленарната зала. С настояването на имунитета се размразиха договарянията за съставянето на държавно управление, уточни проф. Киров.

Проф. Пламен Киров уточни, че се злоупотребява с настояването за депутатски имунитет и това е преценка на прокуратурата.

Нещата се усложняват и вместо да се разплита възелът, още повече се завързва – от през вчерашния ден разбрахме, че заместник-главният прокурор и шеф на Националното разследване Борислав Сарафов е дясната ръка на Петьо Еврото, добави конституционалистът.

Той посочи, че прокуратурата се е намесила в политиката, тъй като политиката се е намесила в държавното обвиняване. Прокуратурата няма да стои със скръстени ръце за някои действия, за които има данни, че е осъществено закононарушение, разяснява проф. Киров.

Проф. Киров добави, че президентът Румен Радев не е нарушил Конституцията с връчването на втория мандат, а е изразил мнение. Държавният глава е демократично и законно определен и може да приказва политически, тъй като зад него стоят милиони гласоподаватели, а не като зад тези политически сили, които претендират да ни ръководят, отбрани проф. Киров президентът.

По отношение на следствие на случая „ Барселонагейт “, проф. Киров уточни, че би трябвало да се види къде е механизмът за пране на пари и къде е пералнята.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР