Toyota Motor, най-големият производител на автомобили в света, по странно

...
Toyota Motor, най-големият производител на автомобили в света, по странно
Коментари Харесай

Toyota: пълното преминаване към електрически превозни средства не може да се случи в срока, даден от политиците

Toyota Motor, най-големият производител на коли в света, по необичайно стичане на събитията е по едно и също време главният последовател на хибридните задвижвания и един от скептиците във връзка с темповете на развиване на електрическите транспортни средства с акумулатори. Корпоративните ръководители са уверени, че преходът към " чистокръвни " електрически коли ще отнеме повече време на процедура, в сравнение с желаят доста политически сили.
Генералният шеф Акио Тойода се обърна към пресата в Лас Вегас в края на предишния месец, като още веднъж засегна казуса с прекосяването на автомобилния парк към по-екологични източници на сила. Миналата година Toyota съобщи, че ще похарчи 28 милиарда $ за 30 нови електрически модела до 2030 година. Сумата не наподобява огромна на фона на напъните на някои съперници - Ford Motor е отделил цели 50 милиарда $ за електрификация на моделите до 2026 г, а General Motors Corporation като цяло си е сложил за цел да се откаже от потреблението на мотори с вътрешно горене до 2035 година Подобни периоди се дефинират от законодателните начинания на доста американски щати. Например в Калифорния и Ню Йорк до 2035 година ще бъде неразрешена регистрацията на нови транспортни средства с мотори с вътрешно горене.

Според Акио Тойода нито стопанската система, нито инфраструктурата са подготвени за подобен ритъм на електрификация. Електрическите транспортни средства с акумулаторни акумулатори са прекомерно скъпи и не доста практични, а създаването на станции за зареждане изостава доста от проектите на автомобилните производители да усилят производството на електрически транспортни средства. Липсата на инфраструктура за зареждане принуждава Toyota да схване закостенял метод при планирането на развиването на своите коли. Ръководителят на японската корпорация изяснява: " Тойота е повсеместен магазин, в който можете да си купите коли с всички типове задвижвания. Би било погрешно магазинът да постанова на клиента избран тип артикул. "
Акио Тойода добави, че тактиката на Toyota е да премине към чисти енергийни източници, като предложи най-широк избор от типове задвижвания. Компанията предлага хибриди от 25 години и приносът ѝ за по-екологичен превоз не трябва да се подценява. В допълнение към разширението на гамата си от електрически коли с акумулатори, Toyota ще продължи да предлага на клиентите си хибриди с вътрешно горене, коли с водородни горивни кафези и обичайни коли, употребяващи изкопаеми горива. Ръководството на Toyota е твърдо уверено, че преходът към електрически транспортни средства ще отнеме повече време, в сравнение с се пробват да ни внушат политиците, в това число в Европейски Съюз.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР