Той ще получи забрана поне до края на годината, ако

...
Той ще получи забрана поне до края на годината, ако
Коментари Харесай

Ноле - между NO и ОЛЕ

Той ще получи възбрана най-малко до края на годината, в случай че не се имунизира
Ако Новак Джокович не се имунизира по всяка възможност той няма да може да играе на нито един от огромните тенис-турнири през тази година. Това споделят специалисти пред белградското издание " Данас ". Джокович няма да може да играе в Съединени американски щати, само че и във Франция. Той няма да може да излезе на кортовете на Ролан Гарос, написа изданието и напомня, че още в края на предходната година американските управляващи са взели решение, което не разрешава присъединяване на тенисисти, които не са имунизирани.

Експертите прецизират, че разпоредбите за Уимбълдън към момента не са изцяло прецизирани, само че в случай че се съди от опита с Австралия възможностите за Джокович да играе не са огромни. " Всяка една страна има суверенното си право сама да взема решение кого да допусне на територията си ", споделят още специалистите пред белградското издание.

Този случай е удар и за други тенисисти

След депортирането на Новак Джокович Tennis Australia излезе с в детайли изказване на втория ден от Australian Open, в което организацията изрази страдание за случилата се обстановка с него. От там твърдят, че почитат решенията на съда, само че и че последните събития са оказали въздействие върху всички участници в шампионата от Големия шлем.

" Искаме да покажем ясно, че почитаме решенията на министъра на имиграцията и на Федералния съд. Australian Open към този момент стартира и нашият приоритет постоянно е бил да осигурим най-хубавото преживяване за всички участници. Tennis Australia работи в тясно съдействие както с Федералния съд, по този начин и с държавното управление на Виктория през последната година, с цел да се увери, че всичко е безвредно за играчите, професионалния щаб и почитателите, що се отнася до ковид.

" Наясно сме, че последните събития бяха доста разпръскване за всички и надълбоко съжаляваме за въздействието, което оказаха върху всички играчи. Винаги има поучения, които би трябвало да се научат и от най-лошите моменти. Австралия има страхотна тенис традиция и е прелестно да забележим по какъв начин почитателите приветстват най-хубавите играчи в света и желаеме фокусът да бъде върху това. Щастливи сме, че ни предстоят невероятни две седмици тенис ", се споделя в известието.

Ноле оповестил на фамилията си, че стопира

Новак Джокович е измежду най-доминиращите тенисисти през последните десетилетия и макар че е на 34 години, сърбинът не стопира да изумява тенис света със своята невероятна физическа подготовка и атлетизъм, не отстъпвайки по нищо на младата генерация състезатели. Световният №1 продължава да усъвършенства връх след връх и името му безспорно ще бъде записано със златни букви в историята на спорта.

" Не мога да дефинира съответна дата и не желая да си слагам ограничавания. Към момента мога да ви уверя, че нямам желание да се отхвърлям от тениса, защото просто няма причина да го върша. Със сигурност ще играя още няколко години ", показа в края на предходната година Ноле пред публицисти на конференция.

Има обаче информации, че Джокович е споделял друго. Съпругата му Йелена сподели, че Ноле преди две години е мислил тъкмо да стопира с тениса.Това става след две следващи загуби, което е отприщило страстта в него. След това обаче последваха триумфи и купа на " Уимбълдън ", което тотално е трансформирало мисленето на Джокович.

Скандалите с Федерер

Новак Джокович постоянно би трябвало да стиска ухото си, с цел да насърчи публиката да го приветства. Той е спечелил 20 трофеи от Големия шлем при мъжете и е номер едно в света със замайващ атлетизъм - само че Джокович е и една от най-поляризиращите фигури в своя спорт.

Когато Джокович се изправи против Роджър Федерер на финала на Уимбълдън през 2019 година, епична среща беше помрачена от освиркването към сърбина. Пропуските му бяха приветствани, а той беше подиграван в партизанска атмосфера, която по-често се среща на футболните игрища, в сравнение с тенис кортовете.Джокович избави мач точки и продължи към спечелването на типичен край, като специалистите приканиха почитателите да покажат повече почитание към великия състезател. Трудно е да се дефинира за какво феновете на този спорт реагираха по този начин - да, извънредно известният Федерер има почитатели, каквито никой различен състезател не е виждал, само че Джокович също е един от великите в спорта.

" Не можете да накарате хората да ви обичат и това е ситуацията ", сподели някогашният му треньор Борис Бекер пред BBC Radio 5 Live Breakfast. " Той е добър млад състезател с вярна настройка и верен темперамент, просто има друг взор върху живота. Има друго виждане по какъв начин се храни, по какъв начин пие, по какъв начин спи. Ето къде не можеш да го критикуваш. Може би това е повода да е толкоз сполучлив, само че той не е за всеки - разбирам. "

Или това е държание е подтикнато от предишното му на корта? Джокович неведнъж е упрекван от играчи в преувеличаване на пострадванията, в това число на миналогодишното Откритото състезание на Австралия, когато Тейлър Фриц сподели, че сърбинът би се отдръпнал от мача им, в случай че казусът му с корема беше " в действителност, в действителност неприятен ".

Още през 2008 година Анди Родик се подигра с Джокович, като допусна, че измежду многото болести, които тормозят сърбина на US Open, може да са птичият грип, антракс и ТОРС...

Сърбинът е и рекордьор по трофеи в Мелбърн

Australien Open е учреден през 1905 година като Австралийско-азиатски шампионат, извършен е в Мелбърн. През 1927 е прекръстен на Австралийски шампионат, а през 1969 - Открито състезание на Австралия.До 1988 година шампионатът се е провеждал на тревна настилка, след това е въведена твърдата настилка от вида Рибаунд Айс (Rebound Ace), сходна по характерности на тази на Откритото състезание на Съединени американски щати.При мъжете на сингъл рекордьор по трофеи досега е точно Новак Джокович - 8. Той е и настоящият първенец от предходната година. При дамите Маргарет Смит Корт има 11 извоювани трофеи. В предишния шампионат японката Наоми Осака победи с купата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР