Той представи профила си в мобилното приложение Клик ту прейПапа

...
Той представи профила си в мобилното приложение Клик ту прейПапа
Коментари Харесай

Папа Франциск покани католиците да се молят с него чрез мобилно приложение

Той показа профила си в мобилното приложение " Клик ту прей "

Папа Франциск предложения католиците да се молят с него по интернет, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Главата на Римокатолическата черква направи това, до момента в който представяше профила си в мобилното приложение " Клик ту прей " ( " Кликни, с цел да се помолиш " ). То ще бъде формалното мобилно приложение на папската интернет платформа Световна молитвена мрежа (Worldwide Prayer Network), се споделя в известие на Светия трон. Когато изберат секцията " Да се помолим с папата " в мобилното приложение или на страницата на приложението в интернет, католиците могат да видят защо има намерение да се моли папата през съответния месец. Другата секция " Да се помолим с мрежата " е " пространство, където потребителите могат да споделят молитвите си с други ", се изяснява в официалното съобщение.

Целта е да се сътвори платформа, която да разреши на хората " да съпроводят папата в задачата на съчувствие към света ".

Освен в " Клик ту прей " Франциск има профили в Twitter и Instagram. 82-годишният папа обаче неведнъж е предупреждавал, че потреблението на обществени мрежи крие заплаха да докара до понижаване на действителното другарство сред хората, отбелязва ДПА.

Папа Франциск изрази скръбта си поради загубата на живота на 170 мигранти, удавили се през последните дни в Средиземно море. В неделната си проповед пред събралите си на площад " Свети Петър " във Ватикана главата на Римокатолическата черква съобщи, че тези, които са се удавили, са търсели по-добър живот и " може би са били жертва на трафиканти на хора ". " Нека се помолим за тях и за тези, които са виновни за станалото ", прикани папата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР