Той поясни, че е възможно стареенето да бъде предизвикано от

...
Той поясни, че е възможно стареенето да бъде предизвикано от
Коментари Харесай

Как стресиращите събития ни състаряват

Той разясни, че е допустимо стареенето да бъде провокирано от реакцията на индивида към стресиращото събитие, а не от самото събитие.

"Когато реагират отрицателно към стресиращо събитие, хората постоянно не се хранят и не спят добре и това има своето отражение върху мозъците им ", означи той.

Снимки ПРЕДИ и СЛЕД на действителни дами - какъв брой е значимо да се грижим за кожата

Изследването обхванало над 350 ветерани на междинна възраст 62 години, които отбили военната си работа сред 1965 и 1975 година Около 80 на 100 от тях в никакъв случай не са били на бойното поле.

Участниците били интервюирани за "съдбоносни събития ", които включват гибел на член на фамилията или другар, бракоразвод, разлъка, финансови и съществени здравословни проблеми.

6 метода да имате красива кожа в домашни условия

Били им заложени също въпроси, с цел да се дефинира социалноикономическият им статус.

Участниците минали проби, с цел да се разбере дали имат проблеми с паметта и дали имат ген, обвързван с по-висок риск от заболяването на Алцхаймер. Освен това мозъците им били изследвани с ядреномагнитен резонанс.

Как да обогатим крема си за лице с билки

След това учените присъединили получената информация в своя логаритъм, с цел да предвиждат стареенето на мозъка.

Алгоритъмът взел под внимание също фактори, които са свързани с ускорено стареене, като да вземем за пример риск от сърдечни заболявания, приложимост на алкохол, етническа принадлежност.

Резултатите от проучването са оповестени в Neurobiology of Aging.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР