Той направи това изявление след разговори с руския президент Владимир

...
Той направи това изявление след разговори с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Ердоган: Русия и Украйна си разменят 200 пленници frognews.bg

Той направи това изказване след диалози с съветския президент Владимир Путин предходната седмица в границите на районна среща на върха в Узбекистан. Турският държавен глава не даде цялостни детайлности за размяната, като назова хората, които ще бъдат разменени, „ заложници ” и не загатна какъв брой са те от всяка страна, добавя БГНЕС.

 

Турция се пробва да резервира неутралитет в спора, като доставя на Киев бойни безпилотни самолети и се въздържа от наложените от Запада наказания против Москва. Запитан неколкократно дали Путин би трябвало да носи отговорност за нахлуването в Украйна, Ердоган съобщи, че няма изгода да се заема страна. „ Ние няма да пазиме нито един водач. Вместо това би трябвало да търсим решение, което да удовлетворява всички наранени страни ”, добави той.

 

Ердоган съобщи, че е останал с усещането, че Путин е подготвен да приключи войната. „ Имахме доста обширни диалози и той в действителност ми демонстрира, че е подготвен да постави завършек на това допустимо най-скоро ”, сподели турският президент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР