Той накара цял Еквадор да се гордее с него. Състезателят

...
Той накара цял Еквадор да се гордее с него. Състезателят
Коментари Харесай

От колело по капли до върха в Джирото: Пътят на Ричард Карапас

Той накара цялостен Еквадор да се гордее с него. Състезателят на " Movistar " Ричард Карапас завоюва колоездачната Обиколка на Италия за тази година и даде мотив за празник в южноамериканската страна.
 Ричард Карапас завоюва колоездачната обиколка на Италия 2019
Вероятно няма да се изненадате, в случай че кажем, че пътя на състезателя до върха не е по никакъв начин лек. Всъщност, в него е заложено да бъде по върховете. Карапас е роден на цели 2980 метра надморско ниво. Това се случва на 29 май 1993 година.

Името на селцето, в което колоездачът се е появил на бял свят, е Ел Кармело. То се намира в провинцията Карчи, източен Еквадор. Със сигурност преди 27 години никой не е подозирал каква наслада ще изживее този регион.



Първото колело, на което Карапас за сефте завърта педалите, е без гуми. Малкият Ричард безусловно е карал единствено по капли. 

Това обаче не му пречи да се възпламени по колоезденето и не след дълго той стартира да спортни провокации. Карапас се причислява към аматьрския тим " Panavial-Courage Carchense ", с който взе участие в съревнования в Колумбия.

Първият му триумф е през 2013 година, когато печели " Vuelta del Retorno ", както и Pan-American Championships в мексико при младежите до 23 години. Следват две победи в Обиколката на Колумбия, където се превърща в първият неместен колоездач, който печели конкуренцията.

От " Movistar " виждат триумфите на Ричард и предлагането за контракт не закъснява. Така се стигна до вчерашния триумф на Карапас, който стана първият еквадорец и едвам вторият представител на Южна Америка след колумбиеца Наиро Кинтана през 2014 година, който печели Джирото. 

Постижението му не остана неусетно и от президента на южноамериканската страна Ленин Морено, който ще поддържа финансово състезателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР