Той е полагал труд като водопроводчикРешението на Районен съд - Русе, с

...
Той е полагал труд като водопроводчикРешението на Районен съд - Русе, с
Коментари Харесай

„СКБ - Инфинити“ е осъдена на 2000 лева глоба за работник без трудов договор

Той е полагал труд като водопроводчик

Решението на Районен съд - Русе, с което е доказана наложената на „ СКБ - Инфинити “ ЕООД имуществена глоба в размер на 2000 лева за позволен служащ без трудов контракт, бе доказано от по-горната инстанция и влезе в законна мощ.

На 26.08.2021 година К. С. е полагал труд като водопроводчик в обект СМР - реорганизация на ВиК мрежа в град Русе, преди работодателят да му даде копие от уведомлението за вписване на трудов контракт, заверено от Търговско дружество на Национална агенция за приходите. За такова нарушаване в Кодекса на труда е планувано наказване за компанията – имуществена глоба от 1500 до 15000 лева Инспекцията по труда е определила глобата на 2000 лв., оповестиха от съда.

Според Районен съд – Русе, въпреки и уведомлението да е било записано в Национална агенция за приходите още на идващия ден, не е налице незначителност, защото съгласно доказателствата по делото служащият е полагал труд и през месец юли и през месец август до датата на инспекцията.

И касационната инстанция е възприела изводите на Районен съд – Русе, че не се касае за действие, лишено от социална заплаха или притежаващо очевидно незначителна такава. Според претекстовете на тричленния състав „ Изискванията за даване на копие от съобщение по член 62, алинея 3 от КТ преди започване на работа са регламентирани в интерес на служащия и подсигуряват правото му на труд, на заплащане, на отмора и обществени осигуровки, респективно нарушаването на тази наредба директно визира тези права “.

Решението на Районен съд – Русе, с което е доказано наказателно разпореждане за налагане на имуществена глоба в размер на 2000 лева на „ СКБ – Инфинити “ ЕООД, към този момент е дефинитивно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР