Той беше мъж на средна възраст с голям обществен авторитет.

...
Той беше мъж на средна възраст с голям обществен авторитет.
Коментари Харесай

Коментар на водещия: Кални гладиатори, отвратените ви поздравяват

Той беше мъж на междинна възраст с огромен публичен престиж. Не правеше гръмки изявления, тъй като знаеше, че работата на магистрата е да приказва повече в правосъдната зала, а не пред камерите. Но политическата обстановка към този момент беше друга. И той знаеше, че бомбата тиктака. Защото той беше индивидът, който стартира следствие не против различен, а против основния прокурор на страната си, довела до неговата оставка. Защото стана ясно, че основният прокурор е забъркан в толкоз афери, че даже е присвоил нефт от държавния запас.

Разследванията му обаче не стопираха дотук - той стартира следствие за корупция по върховете на властта, което принуди службите на натиснат бутона " Ентер ".

Освен кабинета с ГЕРБ, в записа се разясняват промени в управленията на службите

Така в една хладна мартенска вечер, без въобще да предполат, милиони фенове на централната емисия вести станаха очевидци на нещо, което нормално се случва в различен часови пояс и по други канали, по които нормално се приказва на немски с възклицания. На екрана се появява запис с гол мъж, лежащ не до една, а до две дами.

Краткото видео мина без име. Но на всички беше ясно кой е мъжът. Последва конференция на бъдещия президент на Русия и тогавашен началник на ФСБ, който пръв назова името му. С кариерата на прокурор Юрий Скуратов беше свършено. А слисаната аудитория по този начин и не си зададе въпроса - какво цели този компромат. А и на кого да се оплачеш, откакто персонално управляващите, които би трябвало да пазят законността излизат, с цел да го легитимират?

Руският министър председател, който се счита за обвързван с "олигарсите ", разкритикува в петък ареста на шефа на Юкос Михаил Ходорковски.

17 години по-късно, феновете още веднъж вечеряха, до момента в който стартират новините. И още веднъж - на екрана се появи нещо познато - гол мъж и гола жена в хотелска стая. Отново нямаше имена, само че всички разпознаха един от водачите на опозицията и някогашен министър председател Михаил Касянов и 20 години по-младата Наталия. Дежа вю. И същият резултат - завършек на политическата кариера. И за двамата.

Това са спомените, които изплуваха в съзнанието ми, наблюдавайки събитията тази седмица в България. Този метод за почистване на политически сметки от дълго време шета по анонимни уеб сайтове, обществени мрежи, само че в никакъв случай до момента върху обществото не се беше изливала толкоз тиня за толкоз малко време. Сякаш следим кални боеве от хора, които се пробват да оцапат всички ни.

Тези, които би трябвало да пишат или ползват закона заслужено и независимо се записват едни други, до момента в който отвратените гледат с гадност следващия епизод от следващата източна пиеса. Летят чатове, есемеси и записи, които бележат цялостния провал на моралните устои на българските институции.

„ Това ни пристигна като гръм от ясно небе. Аз помислих, че някакви мерзавци са ги подслушвали “, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов

На това ли се крепи българската институционална рамка? На броя и размера на компроматите, които обособените държавни чиновници имат един за различен? Какво въобще са правили тези хора в българската обществена среда през годините и правили ли са някаква работа, до момента в който се записват?

Всичко това обаче значи, че сега се води борба на живот и гибел. Стари способи от аналогови времена на хора, които не могат да схванат, че светът е друг. Защото при компроматите има един главен проблем - когато те станат прекомерно доста, губят успеваемостта си. И в множеството случаи се връщат като бумеранг към този, който ги изважда. От времето на Петър Стоянов, който извади отчет на разузнаването във финалния избирателен спор, досега, в който някой реши, че би трябвало да си разчиства сметките, неудовлетворен от тези, с които до скоро е бил в завера.

Кални гладиатори, отвратените ви поздравяват.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР