Товарен кораб понесе летящия мозък“ в КосмосаРобот с размерите на

...
Товарен кораб понесе летящия мозък“ в КосмосаРобот с размерите на
Коментари Харесай

Товарен кораб понесе „летящия мозък“ в Космоса
Робот с размер

Товарен транспортен съд понесе „ летящия мозък “ в Космоса
Робот с размерите на топка и именуван „ летящия мозък “, тъй като е програмиран да следва и да си взаимодейства с немски астронавт, беше изстрелян към Международната галактическа станция (МКС) с товарния галактически кораб" Дракон "на SpaceX.

Нова, аварийна ръка за роботизираната ръка на станцията, опит за премерване на напрежението при растенията в космоса и проучване на нова ракова терапия също са на борда, когато ракетата Falcon 9 се издигна от нос Кейп Канаверал, Флорида.

Безпилотната капсула "Дракон" носи 2900 кг на своята 15-та задача за доставка на орбиталната лаборатория. Капсулата би трябвало да дойде и да се скачи с МКС на 2 юли.

Ключова част от товара е устройство с размерите на баскетболна топка, наречено CIMON - кратко от Crew Interactive MObile CompanioN.

Той е разказан като "летящ мозък" от Манфред Яуман, началник в „ Еърбъс “.

Активирането на CIMON ще бъде "исторически момент" и ще стане първият робот по рода си, който да взаимодейства с хората в космоса, сподели на конференция Християн Караш, началник на плана CIMON в Германския аерокосмически център (DLR).

CIMON е подготвен да разпознае гласа и лицето на 42-годишния Александър Герст, геофизик в Европейската галактическа организация.

Когато Герст се обади на CIMON, роботът ще усети по звука от кое място се обажда Герст, ще се ориентира по този метод и ще се приближи.

CIMON ще бъде задвижван от повече от дузина витла, което ще му помогне да се движи в близост и да се избегне да се блъска в нещата в моделя „ Колумбия “ на галактическата лаборатория.

"Предназначен е да работи на британски език. Разбира Александър", сподели Брет Грийнстейн управител в IBM.

„ Ще отиде при него, когато той приказва. “

И шестимата членове на екипажа на орбиталния аванпост могат да приказват на CIMON, въпреки че той е теоретичен да работи най-добре с Герст./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР