Това заяви зам.-председателят на ПГ на “БСП за България“ Георги

...
Това заяви зам.-председателят на ПГ на “БСП за България“ Георги
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Парламентът трябва да работи с грижа за хората, а не с грижа за политическите партии

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Георги Свиленски в ефира на БТВ. Той добави, че по този метод левицата желае да покаже, че Народното събрание би трябвало да работи с грижа за хората, а не с грижа за политическите партии.

В предаването “Тази заран “ Свиленски бе безапелационен, че по отношение на партийната дотация левицата има безапелационна и поредна позиция от най-малко 5 години.

„ За Изборния кодекс сме декларирали нашите вътрешни оферти и част от тях са признати, защото съответстват с предложенията на “Има подобен народ “/ИТН/. Проблем няма, само че дейната регистрация - нещо, против което всички българи стачкуваха, бе отхвърлена “, разяснява още социалистът.

Георги Свиленски направи обяснения върху изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че в програмата на Народното събрание има лобистки текстове: „ Тези комисии, които се надпреварват пред деловодството, новоизлюпилите се парламентарни партии, евентуално имат ползи, които не са в полза на българското общество. “

„ В нашите предизборни документи сме декларирали, че сме “за “ закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура заради резултатите, които са дали през годините. 10 години тези органи действат. Тези, които са внесли този законопроект, допускам, че са създали своите съвещания, тъй че е обикновено сега ръководещите да са срещу “, сподели още Свиленски.

Относно връчването на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление от президента, Георги Свиленски съобщи: „ Ако изборът му е Българска социалистическа партия, в най-кратък период - в границите на 2-3 дни, ще бъде призован Националният съвет на Българска социалистическа партия и ще решим какво ще вършим с мандата. Не се разискват имена за министър-председател и за министри, фрагменти и капацитет Българска социалистическа партия имат за такова нещо, защото ние сме партия на 130 години и с всяко присъединяване в парламентарни избори, участваме с концепцията да бъдем спечелили и ръководещи, а не съпротива и губещи “, безапелационен бе социалистът.

По мотив съветската ваксина „ Спутник V “, той съобщи: „ Тя се употребява в над 40 страни и не знам каква връзка може да има с шпионския скандал. Въпрос на политическа отговорност е на тези, които ни ръководят, дали желаят жителите, които са им упълномощили ръководството, да бъдат имунизирани, или желаят да чакат по опашки в “зелени коридори “.

„ За страдание у тези, които споделяха, че желаят да сменят модела „ Борисов “, към този момент не виждам такава воля. По-скоро желаят той да продължи, виждам воля този модел да продължава да се окопава по-дълбоко в политическата система “, разяснява депутатът.

Свиленски бе безапелационен, че промени в Изборния кодекс би трябвало да има: „ Трябва да бъдат изчистени “мъртвите души “, би трябвало да бъде въведено машинното гласоподаване и да бъде позволено видеонаблюдението в секциите след привършване на изборния ден. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР