Това заяви вирусологът от Националния център по заразни и паразитни

...
Това заяви вирусологът от Националния център по заразни и паразитни
Коментари Харесай

Вирусолог: Въпросът не е дали, а кога Омикрон ще влезе у нас

Това съобщи вирусологът от Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Нели Корсун.

Омикрон подвигна на крайник Световната здравна организация, а поради терзанията към по-високата инфекциозност на вируса доста страни към този момент вкараха ограничавания. От СЗО приканват да не се реагира под паника. Информацията дали Омикрон е по-опасен не е безапелационна. Знае се само с цялостна акуратност, че той е по-заразен, само че съществуват данни, че инфекцията протича по-леко. Учени гледат оптимистично и предвиждат, че е допустимо Омикрон да измести разновидността “Делта” и да отслаби вируса.

“Не единствено огромният брой разновидности е притеснителен, само че и съществуването на такива, които са виновни за нараснала заразност. Други разновидности пък придават дарба на вируса да заобикаля имунитета, основан от предходно заболяване или от ваксинация”, разяснява още Корсун.

По думите й няма безапелационни данни кой имунитет е по-силен при среща с Омикрон - този на преболедувалите или този на имунизираните. Необходими са най-малко 2-3 седмици, с цел да се получат безапелационни резултати за това доколко Омикрон ще докара до понижаване резултата на имунизациите и на обезвреждащите антитела при преболедувалите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР