Това заяви в прадеването Денят с Веселин Дремджиев Георги Кадиев,

...
Това заяви в прадеването Денят с Веселин Дремджиев Георги Кадиев,
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Партиите да осъзнаят кое е важно - демонтирането на ГЕРБ от властта

Това съобщи в прадеването " Денят с Веселин Дремджиев " Георги Кадиев, някогашен зам.-министър на финансите.

Освен смяна в Изборния кодекс, с която да се подсигурява почтеност и бистрота на изборите, Кадиев уточни и още няколко значими задания пред бъдещите парламент и държавно управление - промяна в правосъдната система, промяна на основния прокурор и на основни фигури в силовите организации.

" Не може Министерство на вътрешните работи да не хване съвсем нито един покупател на гласове в този момент. Спомням си при предходни избори имаше служебни държавни управления, при които Министерство на вътрешните работи работеше доста по-добре. Има потребност от промяна на доста надзорни органи, които мачкат бизнеса сега. Недай си боже да си предприемач в България… Всичко е политически назначено и всичко мачка неуместните за властта ", уточни още Кадиев.

Той предвижда кавги още в първия работен ден на новото Народно заседание, изключително когато се заприказва за назначението ръководителите на Народно събрание и комисиите. Смята обаче, че и Народното събрание, и държавното управление ще просъществуват не повече от 12 месеца.

" Иска ми се да си подредят целите и да знаят кое е най-важното - демонтирането на ГЕРБ от властта. Бих призовал всички просто да стискат зъби, до момента в който съумеят да сформират работещи парламент и държавно управление и да се демонтират ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ако могат. Ако не могат - отиваме на нови избори и каквото стане ", разяснява Кадиев.

По думите му партията на Слави Трифонов би могла безпроблемно да сформира държавно управление, което ще получи поддръжка.

" Имат съвършеният късмет да ръководят все едно имат 120 депутати, тъй като с времето и останалите партии ще схванат кое е значимото и даже да има скърцания и недоразбирания, ще ги оправят. Важното в действителност е да освободим стопанската система, администрацията от този напън, който към този момент 12 година се оказва върху тях и това заплитане на ГЕРБ в безусловно всички структури на властта, в това число в частния бранш. Това изисква взаимни отстъпки сред партиите. Оптимист съм ", уточни Кадиев.

Той разяснява и изразената преди няколко дни теза от страна на проф. Велислав Минеков, който съобщи в ефира на bTV, че са нужни нови избори и всеки който упорства да се сформира държавно управление при сегашните условия, демонстрира боязън.

" Считам, че е тъкмо противоположното - няма никаква гаранция, че на идващите избори протестните партии ще завоюват повече. Това е черна котка в тъмна стая. Представете си, че влязат патриотите, партията на Васил Божков, русофили… ", счита Кадиев.

Той насочи и рецензии към медиите, които също имат виновност за сегашната обстановка.

" Ако имахме същински медии, нямаше да стигнем до тук, нямаше Бойко Борисов година и половина да не е в Народното събрание и на всяка една среща с публицисти щяха да го питат за какво не отива да се регистрира. За мен с изключение на на политиците, значително виновността за положението, в което се намираме, е и на българските публицисти и тя би трябвало да си поеме същата отговорност. Четвъртата власт е също толкоз значима, колкото първата, втората и третата ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР