Това заяви в ефира на bTV Калоян Методиев, политолог и

...
Това заяви в ефира на bTV Калоян Методиев, политолог и
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Време е за разум, емоцията се изля. Да няма ”Борисов 4” с разни патриоти

Това съобщи в ефира на bTV Калоян Методиев, политолог и шеф на Институт РЕГО, както и някогашен началник на кабинета на президента Румен Радев.

" Озовахме се в обстановка с повече незнайни, в сравнение с известни. Хората се объркаха. Имаше тежък мандат, низ от гейтове, митинги, рецесия, политическо безредие и нови субекти. Серия от фактори доведоха до този резултат ", добави той.

" Ако Радев се пробва да натиска партиите да връщат мандати или да се провалят в опитите си да сформират кабинет, явно работи в прорез ползите на обществото сега. Всеки който в този момент търси безпорядък, а не непоклатимост, не постъпва държавнически. Надявам се горещо да заложи на последния ", уточни Методиев.

По думите му президентът от дълго време е излязъл от ролята си на обединител и е заел страна в борбата власт-опозиция. В този смисъл той няма по какъв начин да извършва пълноценно тази своя роля. Но има късмет да се покаже като общественик и да е пореден, като инициира ръководство, което може да демонтира модела " ГЕРБ ", а не да го върне.

Погромът на Българска социалистическа партия и несбъднатата прогноза на " РЕГО " за изборните резултати Методиев изясни с демографията на електората и психозата около пандемията. Втората причина съгласно Методиев е вътрешният спор в левицата.

" Визирам дейностите на едни евродепутати, кметове… РЕГО ли излизаше с изявленията против личната си партия? ", попита Методиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР