Това заяви в ефира на bTV евродепутатът Радан Кънев. Повод

...
Това заяви в ефира на bTV евродепутатът Радан Кънев. Повод
Коментари Харесай

Радан Кънев: Дончев правилно се срамува от плана си, но има срок и вече сме закъснели

Това съобщи в ефира на bTV евродепутатът Радан Кънев. Повод за думите му е отхвърли на Дончев да внесе за приемане проекта за въстановяване и да остави работата на идващото държавно управление. Мотивът бе да даде опция на бъдещия кабинет да направи нужните редакции, в случай че сметне за нужно.

По избори е елементарно да се приказват мощни приказки. Има явен период - 30 април, който е заложен по правилник. Не съм видял нищо контрактувано, че ние можем да внесем проекта по-късно поради обстановката в страната. Ако го представим по-късно, съвсем несъмнено е, че няма да получим пари тогава, когато следват първите траншове. Забавянето е рисковано, тъй като целият времеви прозорец на проекта е доста къс, времето за вложение на тези средства е малко ", изясни Кънев.

Европа вкара механизъм, с който отпущането на пари от Брюксел ще е директно обвързвано с върхоневството на закона в държавите-членки. Това по всяка възможност ще засегне и България, която е обект на рецензии поради проблеми с битката с корупцията и констатациите за неналичието на господство на закона.

" След като подобен правилник има, значи би трябвало да го съблюдаваме. Добре е, че съществува механизъм, който заплашва крадците. Корумпираният властник обаче си е подкупен властник. ГЕРБ се трансформира в синоним на корумпирано ръководство и няма вид да има болшинство, което да е ръководено от ГЕРБ ", добави Кънев.

Той съобщи, че не му е известно да има напън от страна на Европейската национална партия и опит той да бъде изключен от групата като член на " Демократична България ". ЕНП е най-голямото политическо семейство в Брюксел и към него спадат и от ГЕРБ.

" Написах писмо до ЕНП да не ни занимават с апели за коалиция с ГЕРБ ", изясни Кънев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР