Това заяви в ефира на Българското национално радио Атанас Пеканов,

...
Това заяви в ефира на Българското национално радио Атанас Пеканов,
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Хваленето с най-либералните мерки значи и най-лоши резултати

Това съобщи в ефира на Българското национално радио Атанас Пеканов, икономист в Австрийския институт за стопански проучвания и докторант във Виенския стопански университет. Той е и член на Стратегическия съвет на президента Румен Радев.

Икономистът акцентира, че загубите за ресторантьорския отрасъл ще бъдат по-големи, тъй като са похарчили пари, с цел да отворят преди три седмици заведенията си:

" Трябваше да има обезщетения, а не да се бърза с отварянето им. Управляващите последваха желанието на сектора, а в този момент се постанова да ги затварят. По-добре беше да се бяха съсредоточили върху обезщетителните ограничения ".

Пеканов бе безапелационен - към днешна дата “зелените коридори” за имунизация са безсмислени, откакто няма задоволително налични количества препарати против COVID-19. А грешката за това е на националните държавни управления, а не на Европейския съюз.

" Тази седмица Европейска комисия реши най-малко частично да компенсира тяхната неточност и да ги компенсира с малко повече ваксини.... При имунизациите става въпрос на съревнование - колкото може по-бързо да имунизираме повече хора, тъй като това ще докара до предстоящата нормализация ", уточни икономистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР