Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Арман Бабикян

...
Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Арман Бабикян
Коментари Харесай

Бабикян: Не сме казармата ГЕРБ, в която един вдига моливче и всички гласуват

Това съобщи в ефира на Българската национална телевизия Арман Бабикян от " Изправи се! Мутри вън! ". Повод за коментара му е разразилият се в края на работната седмица вътрешен скандал в обединението след изявлението на адв. Николай Хаджигенов и последвалият брифинг на Мая Манолова и Татяна Дончева.

" Не сме казармата “ГЕРБ” в който един подвига моливче и всички гласоподават под строй. Не желаеме това. Оказва се проблем, когато някой каже истината. Девствените уши не излязоха от стаята, когато Нинова и Карадайъ приказваха на идващия ден ", уточни още Бабикян.

" Оказва се проблем, когато някой каже истината. Девствените уши не излязоха от стаята, когато Нинова и Карадайъ приказваха на идващия ден ", разяснява Бабикян.

" По българските студия не се прави разлика сред коалиция и поддръжка “за” ръководство. Първите три политически сили, които до оня ден бяха извънпарламентарни, ясно акцентират, че не желаят коалиция. Това е държавно управление на малцинството. Тук идва тънката линия на страха - ще бъде ли подвластно от политическите сили, които не са харесвани. Сметката е политическа и не е обичайно да се споделя по медиите това. Не е възпитано ", разяснява още той.

Бабикян изясни още, че разединение в " Изправи се! Мутри вън! " няма, а напрежението сега е резултат от събирането на доста разнообразни хора на едно място.

" Очаквам да видя дейности, доста от дълго време нямам доверие на думи, наслушал съм се 30 години. Минат ли изборите, всеки стартира да прави лични сметки. Няма да се впускам в това. Има хора, които считат, че е значимо не да се ръководи мъдро страната и да се изкорени феодалния модел, а да останат чисти и девствени, с цел да се оглеждат добре в огледалото ", добави Бабикян.

По думите му въпросът със зависимостите е комплициран, само че въпросът е те да бъдат уравновесени.

" Няма по какъв начин да се изкърти феодалният модел на Борисов. Няма различен метод - инструментът е този и човек би трябвало да рискува, да си изцапа сакото и обувките и би трябвало да се работи мъдро, с цел да се изкорени нещо, насаждано 12 и повече години. Има едни телешки очаквания, че ще създадем нови избори и милиони ще тръгнат след нас, чудото ще се случи. Никога не става по този начин, уви ", уточни Бабикян.

По думите му сега се водят диалози с " ИТН ", а не договаряния. Такива диалози би могла да води и самата Мая Манолова. А другояче - на този стадий излиза наяве, че има подобие на концепциите.

" Роднино-милиционерската взаимозависимост се впива години в тялото на страната. Мисията е изпълнена, само че това е единствено върха. Смятате, че българските компании са уверени, че състезанията са на пазарен принцип? Нямаме свободна пазарна стопанска система. 100 публицисти ще кажат ли, че има независимост на словото? Говорим за базисни полезности. Да не би да имаме честни избори? Фундаментите на демокрацията ни са срутени, тъй че няма по какъв начин да сме сменили целия модел. Борисов няма да е министър председател и това е изискване, без което не може. От там се потегля ", разяснява още Бабикян.

" Аз за министър не ставам. Могат да дават каквото си желаят. Министрите и премиера са функционалност на предпочитаните политики. Разбира се, че най-сексапилната вест е името на премиера, само че и това е извратено. В парламентарна република има значение кой е ръководител на Народно събрание. Ние сме вождистка република, по тази причина всеки се държи за премиера. Министрите са чиновници. Доверието се връчва от Народното събрание, т.е. от народа. Сегашният модел на назначение на министри по симпатия… Моля ви, това не е методът ", съобщи изрично Бабикян.

" Не помня какъв брой пъти сме имали внезапно нахлули три партии от улицата. Фактът е налице и в този момент трябват доста здрави нерви, с цел да се издържи и да се свърши работата. Да се разяснява в профил е доста елементарно. Сега просто би трябвало да се издържи ", уточни още пиар специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР