Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира

...
Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира
Коментари Харесай

Президентът: Лобистите ще приземят бойната ни авиация

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, помолен да разяснява осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан, съобщи прессекретариата на президента.

Румен Радев бе безапелационен, че е задраскан трудът на военните специалисти, както и упованията на военните летци и инженери за навременно решение на този проблем.

Президентът съобщи, че явно задачата на основаната парламентарна комисия, е да бъде употребена за арбитражен съд за политически цели.

Попитан дали всичко по процедурата се връща в изходна точка, президентът разяснява, че няма никаква изясненост по кое време и по какъв начин тя ще продължи.

"Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш метод и мотиви да протакаш ", уточни още Румен Радев.

В отговор на въпрос дали ще подпише декрет за назначение на Георги Чолаков за ръководител на Върховния административен съд, Румен Радев означи, че най-логично е новият ръководител да бъде определен от новия състав на Висшия правосъден съвет.

„ Старият състав към този момент излъчи своя претендент. Ако му дадем късмет да бъде доказан и от новия състав на Висш съдебен съвет, то неговият престиж ще бъде още по-голям “, сподели президентът.

Във връзка с несъгласията сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ за антикорупционния закон, президентът разяснява, че единственият консенсус, който може да бъде реализиран, е да се отговори на упованията на българския народ.

"Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията по най-високите етажи на властта. За мен това значи, когато имаме сигнал за корупция в крупна социална поръчка, там към този момент да има орган, който самодейно да събира и изследва информация, да проучва етапа на подготовка на самата поръчка ", уточни президентът.

Президентът Румен Радев поддържа акцията „ Да почистим България заедно”. Заедно със чиновници от президентската администрация президентът се включи в почистването на „ Борисовата градина “ в столицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР