Това заяви президентът Румен Радев по време на заключителната пресконференция

...
Това заяви президентът Румен Радев по време на заключителната пресконференция
Коментари Харесай

Президентът Радев: Европа трябва да спре да бъде идеалист

Това съобщи президентът Румен Радев по време на заключителната конференция на 13-та годишна среща на групата "Арайолуш ", която се състоя в Малта.

По думите на Румен Радев напъните на Европейския съюз в региона на миграцията би трябвало да бъдат ориентирани към предварителната защита на нови бежански талази от прилежащите на континента райони, посредством гарантиране на вероятности за добър живот на хората в техните страни на генезис.

"Трябва да насочим политиките си не към обществена поддръжка за имигрантите на територията на Европа, а към основаване на постоянни общества, които да подсигуряват естествен метод на живот в страните източници на незаконна миграция ", съобщи още президентът.

В рамките на форума президентът Румен Радев подсети, че в дебата за бъдещето на Европа основни тематики би трябвало да останат солидарността и обществената правдивост.

"За да бъде Европейският съюз значим фактор на световната сцена, би трябвало да съхраним главните правила на взаимност и кохезия сред страните членки. Постигането на еднакъв стандарт на живот на изток и на запад в Европа, както и еднообразно възнаграждение за идентичен труд в Европейски Съюз са неотменими условия, с цел да бъде Съюзът сполучлив и обединен във външната политика ", съобщи президентът.

Дискусиите в границите на тазгодишната среща на групата "Арайолуш " бяха отдадени на миграцията, сигурността, солидарността и подобряването на икономическите вероятности в Европейския съюз и прилежащите на него райони. Във форума взеха присъединяване президентите на Австрия, България, Естония, Хърватия, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Малта и Словения.

По време на визитата си в Малта президентът се срещна с огромна група представители на българската общественост на острова. Румен Радев беше посрещнат с самун и сол и обичайно българско хоро в центъра на столицата Валета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР