Това заяви президентът Румен Радев на консултацията за съставяне на

...
Това заяви президентът Румен Радев на консултацията за съставяне на
Коментари Харесай

Радев към ГЕРБ: След изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея

Това съобщи президентът Румен Радев на консултацията за сформиране на държавно управление с втората политическа мощ ГЕРБ-СДС.

„ Можа да ви уверя, че както бях сериозен към вашето ръководство, по този начин ще бъда сериозен и към всяко бъдещо ръководство “, добави той.

По думите му посоката е постигнатото през последните месеци да бъде надградено и да се върви напред, а не обратно, което изисква общи старания.

„ Убеден съм, че вие разбирате тези нови действителности. Обществото чака в действителност действителна и градивна съпротива, която вие към този момент декларирахте, че ще бъдете в новия парламент “, сподели още Радев.

„ Тук сме да заявим нашата позиция като съпротива на очертаващото се ляво-либерално ръководство. Г-н президент, месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година най-силно по-отношение на симпатизантите и членовете на коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това нашата коалиция е втората в 47-ото Народно събрание. Заради тези 600 000 жители, които ни дадоха доверие, подсигуряваме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима съпротива. За да има положително ръководство, е належащо да има мощна и можеща съпротива “, съобщи от своя страна Десислава Атанасова.

„ Вашият оптимизъм не съответствува с нашата оценка на служебното държавно управление, тъй като, съгласно нас, то не съумя да отговори на упованията на българските жители във връзка с няколко рецесии. Обществото ни е прекомерно разграничено и смятам, че през тази една година и служебното държавно управление, и президентската институция постави старания да го раздели в допълнение. Надявам се, господин президент, с началото на новия ви мандат, стилът на ръководство да е различен “, добави тя.

Атанасова разгласи, че през днешния ден е имало полиция в редакцията на в. „ Труд “, а публицистите били възпрепятствани да отидат на работното си място. Призова президента да назначи инспекция по случая.

„ Тази тематика към този момент беше повдигната преди няколко месеца, дори имаше апели към мен от трибуната на Народното събрание да взема отношение към тази медия. Много пъти съм споделил, че не се греша в работата на изпълнителната власт. Доколкото знам и доколкото обществеността е осведомена, става въпрос за неплащани дълго време налози “, отговори Радев и добави: „ В случая вие още тогава вместо да ме призовавате да вземам решение случая, можехте да помогнете финансово на тази медия. Мисля, че имате задоволително запаси “.

В 11.30 ч. следва третата консултация. Тя ще бъде с представители на Движение за права и свободи. В 14.00 ч. президентът ще се срещне с Българска социалистическа партия.

Първи на съвещания бяха „ Продължаваме Промяната “, които обявиха, че на договарянията сред партиите е изработен съдружен документ, който е приключен нощес в среднощ и е изпратен до всички бъдещи сътрудници. На излизане от президентството Кирил Петков разгласи, че в новата конструкция на Министерския съвет ще има

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР