Това заяви президентът Румен Радев, който присъстват тази вечер на

...
Това заяви президентът Румен Радев, който присъстват тази вечер на
Коментари Харесай

Радев: Поръчкови коментатори засилват спекулациите за служебно правителство

Това съобщи президентът Румен Радев, който участват довечера на премиерата на кино лентата “Ханът и империята “ в Зала 1 на НДК. С прожекцията се отбелязва 40-ата годишнина от формалното разкриване на НДК.

Държавният глава съобщи, че няма желание да се бави и изрази вяра, че ще има устойчиво държавно управление.

ФрогНюз напомня, че думите на президента идват на фона на към момента неразбираемото бъдеще на 45-тото Народно заседание. Седмица след изборите са ясни едвам няколко неща, само че незнайните към днешна дата не престават да са доста. Дотук се знае, че новите партии в Народното събрание са три, а групировката на Слави Трифонов се подреди като втора политическа мощ и детронира левицата в лицето на Българска социалистическа партия. Именно от “Има подобен народ” по всяка възможност ще зависи съставянето на кабинет, защото по отношение на поръчките на всички останали партии е ясно, че кабинет на ГЕРБ няма да получи поддръжка.

От тук нататък обаче следват въпроси, защото депутатските мандати на трите протестни партии, трансферирали 4-процентовата преграда, не са задоволителни за болшинство. Ясно обаче и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи обявиха, че биха подкрепили такова ръководство, макар че протестните обединения отхвърлят да я одобряват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР