Това заяви премиерът преди заседанието на МСНа заседанието на Министерския

...
Това заяви премиерът преди заседанието на МСНа заседанието на Министерския
Коментари Харесай

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

Това съобщи министър председателят преди съвещанието на Министерски съвет

На съвещанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем постановлението за даване на заем от 800 млн. лв. на „ Булгаргаз”. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев преди съвещанието на кабинета, съобщи Nova.bg.

„ Решението е от изключителна значимост, тъй като заемът ще стабилизира финансово положението на „ Булгаргаз” и ще подсигурява сигурността на доставките на природен газ за идния отоплителен сезон”, акцентира министър-председателят.

На днешното съвещание следва да бъде признато и постановлението за организация и съгласуваност на процеса на диалози и подготвителни дейности за присъединение на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

„ Много български държавни управления работиха за интеграцията на България в Клуба на развитите пазарни демокрации, на нас се падна достойнството и отговорността да структурираме присъединителния процес”, уточни Донев.

Премиерът добави, че се е наложило да бъдат импортирани ремонти в завети от предходния кабинет план. „ Вярвам, че с това ще се постави завършек на политическите злоупотреби с тематиката. Държавата не се управлява с хаштагове, а с членове и алинеи. С изрядни и професионално готови юридически документи”, безапелационен е той.

Според Донев е неприемливо да се слага под подозрение волята на България за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, още повече това да се прави за предизборна приложимост.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР