Това заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на Съвета

...
Това заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на Съвета
Коментари Харесай

След Съвета за сигурност: България остава лоялен съюзник на НАТО

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след днешното съвещание на Съвета за сигурност. Министър-председателят извика службите и министрите поради рецесията с Украйна, напрежението сред Русия и Запада и опасенията от експлоадирането на въоръжен спор. Обсъдена бе българската позиция.

ФрогНюз напомня, че дотук се стигна, откакто от Русия поименно показаха Румъния и България в апел НАТО да изтегли силите си и да се върне назад в рамките си от 1997 година Изявлението провокира реакции у нас.

Петков разпореди на министъра на защитата да внесе за утрешното съвещание на кабинета план за утвърждение на национална позиция и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската войска и техническото й застраховане.

Министерският съвет ще вземе решение за съответни ограничения, за които министър-председателят ще осведоми народните представители след края на съвещанието на Министерски съвет.

Решението за спомагателни сили на НАТО в България занапред следва и ще се вземе през февруари на среща на министрите на защита, като се зачете националният интерес на всяка от страните членки, уточни през днешния ден министърът на защитата Стефан Янев. Пристигащите у нас самолети от Испания и Нидерландия не са свързани с украинската рецесия, касаят “еър полисинг”.

Утре депутатите се събират на изключително съвещание по тематиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР