Това заяви председателят на Комисията по ревизията в парламента Мая

...
Това заяви председателят на Комисията по ревизията в парламента Мая
Коментари Харесай

Мая Манолова: Комисията по ревизията показа, че корупцията може и да се осветява, а не само да се говори за нея

Това съобщи ръководителят на Комисията по проверката в Народното събрание Мая Манолова след последното съвещание на комисията през днешния ден. Във връзка с документите към сигнала, подаден от зърнопроизводителя Светослав Илчовски, бе извършено и закрито съвещание на комисията.

Документите от господин Илчовски ще бъдат изпратени на прокуратурата, европейската прокуратура, КФН, Национална агенция за приходите, само че няма да бъдат предоставени на медиите, защото се отнасят за търговски покупко-продажби. Документите потвърждават основаването на кухи обороти, които по-късно са вкарвани на борсата, изясни Манолова.

Тя уточни, че от в началото заложените цели за работа на комисията е показана работата на „ Автомагистрали ", където става дума за 5 милиарда лева, Балкански поток за 3 милиарда лева, програмата за саниране за над 2 милиарда лева, по която 30 % от средствата са отклонявани с избрани схеми, на Държавния ВиК холдинг, където става дума за 1 милиарда лева

Манолова бе безапелационна, че откакто не са предоставяли информация, явно институциите са имали какво да крият.

Не получихме информация, само че следва да получим в идващия парламент, за ББР и за средствата за COVID-19. От министъра на опазването на здравето и от ББР не сме получили отговори на изпратените въпроси, добави Манолова.

Тя акцентира, че от шестте държавни горски стопанства са получени документи, само че не са били задоволително подробни. Информация липсва и от Софийската фондова борса.

Комисията по проверка направи повече от пленарна зала, тъй като в комисията идваха министри, които не се явяваха на парламентарния надзор, добави Манолова и съобщи, че комисията е била център на смяната в 45-ото Народно заседание, а хората са видели волята корупцията да бъде осветена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР