Това заяви пред Старозагорски новини“ Ставри Сотиров, член на ИБ

...
Това заяви пред Старозагорски новини“ Ставри Сотиров, член на ИБ
Коментари Харесай

Ставри Сотиров: Вкарват ни във война с Русия

Това съобщи пред „ Старозагорски вести “ Ставри Сотиров, член на ИБ на Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “

– Г-н Сотиров, очаквахте ли такова развиване на връзките сред България и Русия?

– Не беше мъчно да се допусне сходно развиване на нещата. Този министър председател и това държавно управление имат две стратегически задания:

Първата е повдигане на ветото от страна на България за влизане на Македония в Европейски Съюз, освен това като се пренебрегне българският народен интерес. Тази задача е съвсем сполучливо изпълнена и за позор на депутатите ни ще кажа, че през вчерашния ден пристигна новината по какъв начин Франция ни излъга. Макрон разкара двустранния протокол с „ исторически тематики “, часове преди да сдаде председателството. В последните часове преди сдаването на председателството френският президент Еманюел Макрон е „ модифицирал “ предлагането си за Скопие, като е изключил прословутия двустранен протокол от преговорната рамка. Както се споделя: гаранция Франция. Честито на печелившите.

Втората задача е да се направи по този начин, че да бъдат влошени до краен лимит обичайно положителните връзки сред България и Русия и, несъмнено, да бъде построена военноморска база на НАТО край Варна.

Както виждаме, и двете задания са съвсем изпълнени. Само ще прибавя: Бог да пази България!

– Защо тъкмо България бе вкарана в този проблем?

– Отговорът на този въпрос е колкото елементарен, толкоз и заплашителен. Правят ни прифронтова страна. Вкарват ни във война с Русия, с помощта на която съществуваме на политическата карта на света. По същия метод се работи и с Литва, Молдова, Румъния. Англосаксонският свят в лицето на Съединени американски щати и Англия, подкрепян от подчинените им политически елити на Европейски Съюз, търсят въоръжен спор с Русия. Но забележете, те не желаят театъра на военни дейности на своя територия, а по този начин както провокираха съзнателно спора в Украйна, по този начин и в този момент вършат всичко допустимо той да бъде уголемен с някоя натовска страна от Източна Европа. Последствията от това ще бъдат страшни, изключително за нас. Поради наложена цензура върху централните средства за информация визията на хората за развиването на света са изкривени и неправилни. Вече умерено може да се каже, че Съединени американски щати и НАТО не са определящ фактор в интернационалните връзки. Около Русия и Китай се сплотиха страните, които добиват и доставят над 80% от петрола в света. Също по този начин проработи и нова система за междубанково разплащане, която размени англосаксонската SWIFT. Саудитска Арабия стартира да продава петрола си за юани. Последваха я и други държави-производителки на нефт. Вече и в самата Америка до неотдавна настоящи генерали приказват за стратегическо закъснение във военно отношение на Съединени американски щати и НАТО. Ясно се вижда, че са ударени трите съществени стълба на американския $ като международна аварийна валута. Това са международната финансова система в лицето на МВФ, СБ и SWIFT, петролът като покритие на $ или по този начин наречения петродолар, както и военната мощ, и опция за планиране на такава посредством военните бази на НАТО. Ето по тази причина американците се пробват да въвлекат Европа в своите проблеми, а страна като България за тях е просто едно пушечно месо и нищо повече.

– Какво или кой предизвика нажежаването до алено на връзките президент – министър председател – съветско посолство? Хората се объркаха, кой споделя истината?

– Иска ми се да бъркам, само че съвсем съм уверен, че проблемите идват от изпълнителната власт. Никога до в този момент в най-новата история на България не сме имали държавно управление, което със своите дейности да е обслужвало само и единствено непознати ползи. Нека хората си отговорят по какъв начин се назовава това държание на министрите и депутатите? Защо се взимат извънредно значими решения, без да се съблюдава процедурата? Ако намерят отговори на тези и други въпроси, няма да се бъркат елементарно.

– Докъде би се стигнало, в случай че Русия скъса дипломатически връзки с нашата страна, въпреки че даже през Втората международна война това не е ставало?

– Вижте, Русия е международна мощ и тя няма да допусне да бъде унижавана по този метод от който и да е. Аз чакам да бъдат взети от нейна страна нереципрочни съответни ограничения. Включително и разкъсване на дипломатическите връзки. Това за нас ще има съществени политически и стопански последствия. Няма да е по този начин безобидно, както се пробват да ни внушават представителите на градската десница и платените грантаджии от американските фондации.

Единственото нещо, което ме прави оптимист, е, че в Русия са на власт хора, които обичат България. Те не са не запомнили нашите общи корени, нашата история, нашите обичайно положителни приятелски връзки и вършат разлика сред българските управници и българския народ.

Интервюто приготви:
Ива НИКОЛОВА
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР