Това заяви пред bTV вицепремиерът по ефективното управление от отиващия

...
Това заяви пред bTV вицепремиерът по ефективното управление от отиващия
Коментари Харесай

Калина Константинова: В пика на борбата с корупцията дръпнаха спирачката

Това съобщи пред bTV вицепремиерът по ефикасното ръководство от отиващия си кабинет на Кирил Петков Калина Константинова.

По думите й промените са стигнали до там, докъдето е било допустимо - закрита е профилираната прокуратура, а на прага на нов закон за КПКОНПИ кабинетът си е отишъл.

" В изискванията на една неработеща прокуратура колкото и отчети, колкото и сигнали и доказателства да има там, те седят паркирани на лавици и не водят до правдивост. Хиляди разбори и вътрешни одити за язовири и вътрешни комплекси съм входирала. Най-много каузи европрокуратурата е стартирала у нас и занапред ще виждаме резултатите. Освен закриването на профилираната прокуратура, изготвихме план за нов закон за КПКОНПИ, който бе блокиран в договаряния. В момента, в който казахме да се върви напред и тези несъгласия да се гладят транспарантно и пред хората, държавното управление падна. Всички смели крачки, които можехме да създадем, сме ги създали. Но те имат потребност от време, а и както виждаме - от болшинство ", уточни Константинова.

Тя се надява обединението да може да бъде реанимирана и държавно управление да има в границите на това Народно заседание.

" Надявам се обединението да може да бъде реанимирана. Експертите в Има Такъв Народ са потребни и има голямо обединяване към дилемите, които би трябвало да бъдат свършени. Надявам се да има държавническо, а и чисто егоистично мислене, че желаните от тях промени ще продължат да се реализират в границите на това Народно събрание ", уточни Константинова.

В същото време обаче уточни, че при актуалното водачество в Има Такъв Народ договаряния не може да има. Причината - депутатите от партията са посочили, че са проксита на Слави Трифонов.

" Слави Трифонов спря изрично да приказва с премиера и който и да е от другите партии. В момента, в който този разговор бе прекратен и депутатите споделиха, че нямат мандат да взимат решения, стана мъчно. Беше ясно, че ще се стигне до този патов край ", уточни Константинова.

Преговори няма да има и с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Константинова отхвърли обвиняванията, че е индивидът на ГЕРБ в кабинета на Петков.

" Била съм част от политическия кабинет - консултант на Румяна Бъчварова. Това бе съдружно държавно управление и във всички кабинети бяха поканени млади специалисти с концепцията да се създадат справедливи и съвременни промени и разбори. Тогава и Христо Иванов беше министър, Надежда Йорданова бе шеф на кабинета му. Колега в кабинета на Бъчварова бе Божидар Божанов ", уточни Константинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР