Това заяви пред bTV служебният министър на икономиката Кирил Петков.

...
Това заяви пред bTV служебният министър на икономиката Кирил Петков.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Учуди ме, че атаката дойде и от ИТН. Явно засегнатите от спрените пари са намерили пролука

Това съобщи пред bTV служебният министър на стопанската система Кирил Петков. Повод за думите му е офанзивата в Народното събрание в последните дни на предходната седмица. Към него и сътрудника му в икономическия екип на служебния кабинет Асен Василев бяха отправени обвинявания за нечисти връзки и спор на ползи.

Петков отхвърли да има общо с наемането на съответен юрист от съответна адвокатска адвокатска фирма в правната дирекция към Българската банка за развиване. Допусна още, че две разнообразни информации са били съшити от уеб страницата " ПИК " като комфортно е бил изтърван съответен документ, който потвърждава отсъствието на Петков от договорка, случила се през 2013 година, когато Асен Василев е част от служебното държавно управление.

" Избрах си най-хубавите шефове на Българската банка за развиване и ги оставих да работят. Точно преди да влязат се разбра, че шефът на правна дирекция е напуснал и по едно и също време е изискал обезщетение в размер на 120 хиляди лв., което е било утвърдено. Екипът, който назначих, пусна незабавно конкурс за нов началник на правна дирекция. Междувременно наеха една от най-хубавите адвокатски фирми в София с концепцията, че до момента в който върви този конкурс би трябвало да има човек, който да работи и да спре тези 120 хиляди лв.. Това се случи. Те няма да се платят по метода, по който е поискано. Едновременно с това състезанието към този момент привършва и ще се наеме нов човек по изцяло транспарантен метод. Пусната е била оферта към шест други адвокатски фирми. Изборът не е мой. Техен е ", изясни министър Петков.

По мотив другите обвинявания към него и представени " обстоятелства ", служебният стопански министър изрази изненада, че се цитират изявления на " ПИК ".

" Асен Василев беше длъжностен министър. Аз бях бизнесмен. Имах дялове в една компания. Когато той бе министър, компанията, в която аз бях съучастник, изиска да влага в зона " Божурище " - Това се случи лятото на 2013 година Разбрах се с вложителя да бъдат изкупени моите дялове през август 2013 година Още повече - Асен Василев не е подписвал правото на градеж на тази компания. Подписано е от Драгомир Стойнев и то на 28 ноември, когато аз към този момент съм излязъл. Двете информации са съшити в едно и е изтърван документа. Истината е друга. Въпросът е по какъв начин и по каква причина, за какво тези хора, които не могат да понесат да се спрат техните парични потоци са съумели да си проправят път през партии на митинга ", уточни още Петков.

Атаката към него и сътрудниците му обаче той дефинира като предстояща точно заради обстоятелството, че са спрени огромни финансови потоци.

" Затова се споделя " борба ". Не ни е боязън нито за нашата известност, нито за битието ни. Прежалихме се, знаейки че тръгваме против хора с големи ползи. Това не са естествени бизнеси. Това са бизнеси на лобизма и корупцията. Оказа се, че не е толкоз мъчно да им се спрат парите. Трябват хора с воля, които не ги е боязън ", безапелационен бе Петков.

Той отхвърли върху него да се оказва каквото и да било въздействие. Повод за думите му са обвиняванията, че е обвързван с Иво Прокопиев.

" Аз съм министър единствено на България, на никой различен. Никой не може да ми вдигне телефона и да ми каже какво да направя. Големият проблем за мен е, че когато човек е самостоятелен, той не е човек на никого. Президентът сподели, че може да се ръководи като се даде опция на свободни хора да работят без директиви и условия. За нас това е правилото. Асен Василев е по същия метод. Нямаме координирани дейности с Прокопиев. Радвал съм се на журналистическите им разкрития ", уточни още Петков.

Служебният министър на стопанската система бе безапелационен - от тук насетне ще следи деликатно какво се случва в страната.

" Моята горделивост от последните 2 месеца е, че дадохме вяра на хората и упования към политиците. Когато не искаш да крадеш доста бързо можеш да направиш големи стъпки за напредъка на страната. Не би трябвало да позволяваме да подменят каквото и да било. Ще проследявам всяка една стъпка на държавното управление, което и да е то. За да сме сигурни, че хората, събрали големи милиони, не са намерили нов канал. Най-вероятно няма да сме в държавното управление, само че давам обещание, че ще проследявам тези средства. Корупцията изисква загадка. А тайната - неведение. Вече има хора, които знаят. Ще следим ", даде обещание Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР