Това заяви пред bTV съпредседателят на Демократична България Христо Иванов

...
Това заяви пред bTV съпредседателят на Демократична България Христо Иванов
Коментари Харесай

Христо Иванов отказа ръката на ГЕРБ и ДПС frognews.bg

Това съобщи пред bTV съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов във връзка протегнатата от ГЕРБ и Движение за права и свободи ръка за възможни договаряния за сформиране на държавно управление. 

Според Иванов от ГЕРБ не са осъзнали, че нямат проект какво ще вършат, откакто завоюват изборите. 

" Могат да завоюват, само че не могат да ръководят, тъй като нямат сътрудник. Отказват да схванат, че останалите би трябвало да бъдат уважавани. Отказват да поемат отговорност за корупционния модел, превзел страната. Той разцъфна по времето на ГЕРБ с негласната коалиция с Движение за права и свободи. Те не споделиха нито дума по този въпрос ", добави Иванов.

По думите му българската политическа система е все по-фрагментирана, а партиите са се барикадирали и упорстват за избори, до момента в който не бъде излъчен безапелационен победител. Иванов обаче е безапелационен - това няма да стане. Съпредседателят на Демократична България зове за диалози. 

" Нали дружно с Движение за права и свободи и " Възраждане " сваляха държавно управление. Нека създадат ръководство. Но не мисля, че ще влязат в подобен танц ", уточни Иванов.

 

“Радев би трябвало да излезе от своята абаносова кула и да свика във формат на КСНС съвещания с партиите, които да работят по проект за нещата, които би трябвало да се свършат от Народно събрание и график за тях - да се одобри бюджет, законите за Плана за възобновяване и резистентност да бъдат признати, да не се пипат машините, тъй като никой не се оплаква от резултатите и нещо значимо - Радев и партиите е добре да се спогодят за това какво ще прави и няма да прави служебният кабинет. Президентът да разбере, че няма легитимност да извади България от Източна Европа по въпроса с войната в Украйна ”, уточни още Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР