Това заяви пред bTV журналистът Любчо Нешков. Коментарът му идва

...
Това заяви пред bTV журналистът Любчо Нешков. Коментарът му идва
Коментари Харесай

Журналист: Проблемът със Скопие е заради фалшификация на настоящето

Това съобщи пред bTV журналистът Любчо Нешков.

Коментарът му идва на фона на буксуващите договаряния сред София и Скопие, които се пробват да излязат в задънената улица и България да отстрани ветото си върху преговорната рамка за участието на РСМ в Европейския съюз. Днес за пръв път в Скопие ще се срещнат новите министър председатели на двете страни - Кирил Петков и Димитър Ковачевски. Двамата ще се опитат да намерят път за възобновяване на разговора и разрешаване на разногласията. Визитата идва и след доказаната позиция на България по въпроса с евроинтеграцията на РСМ, която бе разисквана на Консултативния съвет за национална сигурност, призован от президента Румен Радев.

“Няма страна, няма държавно управление, няма народ, който да желае повече от българския Северна Македония да стартира договаряния за влизане в Европейски Съюз. Благодарение на България стартира процесът на завръщане на евроинтеграцията. Кирил Петков се пробва да направи това, което вършат всички български политици от 30 година насам. Няма нищо ново, всякога желаеме да помогнем и спомагаме на най-близката ни съседка да построи същинска самостоятелна страна “, уточни Нешков.

Според вицепрезидента на Атлантическия клуб Елена Поптодорова е значимо да се възвърне статутът и възприемането на България, като отваряща пътища за Европейски Съюз и интеграция на Западните Балкани, а не възпрепятстваща ги.

Експертът по национална сигурност Боян Чуков пък е черноглед по повод резултатите, които ще получим от това посещаване.

“На Балканите всички нации, в това число и българският, имат доста къса историческа памет, а това не е тетрадка, от която можеш да късаш листове и да започваш да пишеш на бял лист. Трябва да прочетеш всичко, което е било преди него “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР