Това заяви пред bTV арх. Петкана Бакалова от инициативата ЗА

...
Това заяви пред bTV арх. Петкана Бакалова от инициативата ЗА
Коментари Харесай

Арх. Бакалова: Възлага се договор за нещо, което не съществува и се слага каруцата пред коня

Това съобщи пред bTV арх. Петкана Бакалова от самодейността " ЗА същинска детска болница ".

Тя изрично съобщи, че има потребност първо да бъде осъществен обширен разбор, каквато е международната процедура. Този разбор би трябвало да покаже какви са потребностите на детското опазване на здравето в България и включва разнообразни прогнози на база статистика и упования.

" Прави се прогноза за детското опазване на здравето с всички условности. Има модели, международни стандарти, по които първо се споделя от какво имаме потребност - визия като административна конструкция. После се създава задание за планиране. Не знаем от какво имаме потребност, какъв брой би трябвало да е огромна тази болница ", изясни още арх. Бакалова.

По думите й сме длъжни като общество да работим за построяването на национална педиатрия. Бакалова бе безапелационна - процесът би трябвало да бъде рестартиран и да се тръгне по верния метод.

" Първо да има разбор, да кажем условията, по-късно конкурс и след това конкурс за реализатор. Това би трябвало да се прави от огромна компания, само че не сме стигнали до строителството. Нямаме задание ", изясни още арх. Бакалова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР