Това заяви пред БНР историкът и анализатор Кристиян Шкварек, председател

...
Това заяви пред БНР историкът и анализатор Кристиян Шкварек, председател
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Ако ПП и ДБ се коалират с ГЕРБ, електоратите им ще ги напуснат

Това съобщи пред БНР историкът и анализатор Кристиян Шкварек, ръководител на Младежкия закостенял клуб.

Според него всяка от партиите се запътва към изборите на 2 октомври с пакет от тематики - опорки, които оптимално доста да показа на гласоподавателите.

По думите на анализатора Политическа партия и ГЕРБ имат идентична визия за европейското бъдеще на България, за НАТО или за " някаква дясна фискална политика ":

" В един миг политическият диалог се обезсмисля. А има едно предписание, че първият и вторият не могат да приказват едни и същи неща, не могат да създадат коалиция....

 

Ако Политическа партия беше паднала още малко, а " Възраждане " се беше качила още, то тогава изрично виждам диалог за бъдещето и коалиция. Да приказват по какъв начин би трябвало да предотвратят бъдещо овакантяване на България от НАТО и би трябвало да създадат коалиция ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България. Докато Политическа партия са втора политическа мощ, това е невероятно и диалогът ще си остане в предишното - кой какво е направил, до момента в който е управлявал ".

 

Кристиян Шкварек изрече мнение, че в случай че Политическа партия и Демократична България се коалират с ГЕРБ, електоратите им ще ги изоставен: " В името на евро-атлантическото бъдеще никой не е податлив да се самоубие. Да направи компромис - да, само че тотално да торпилираш групировката си и мрежата, която си построил - надълбоко ме съмнява ".

 

Анализаторът дефинира " Възраждане " като групировка, която " живее от изпаренията на съответни проблеми ": " Ако има тематика, която да сложи всички други партии от едната страна, а " Възраждане " да са от другата - да, те ще качват проценти поддръжка ".

Има Такъв Народ не сформира власт и по тази причина в този момент е към чертата дали ще влезе в 48-ия парламент, счита Шкварек. 

 

Прогнозата на анализатора е за нови предварителни избори през февруари-март:

" Очаквам още веднъж да има два следващи служебни кабинета на президента Румен Радев ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР