Това заяви пред Българското национално радио главният секретар на Министерството

...
Това заяви пред Българското национално радио главният секретар на Министерството
Коментари Харесай

Главсекът на МВР: Купуват гласове срещу обещания за опрощаване на дългове

Това съобщи пред Българското национално радио основният секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров. 

 

По думите на вниманието на управляващите са секциите, които се считат за рискови. 

 

" Над 100 са извършените за месец полицейски интервенции в цялата страна. Резултатите са забележими - както по линия на битовата престъпност, по този начин и по линия на текстовете, свързани с изборното законодателство. Към петък имаме близо 60 досъдебни бързи производства по тези текстове. Около два пъти и половина са досъдебните производства повече спрямо предходните избори към съответния миг. Има над 350 оперативни и очевидни сигнали, които се добиват от разнообразни източници и се ревизират в цялата страна. Кипят и редица логистични мероприятия, свързани с организирането на изборите ", съобщи Тодоров. 

 

Главсекът на Министерство на вътрешните работи разяснява и казусът с незаконната миграция. Той уточни, че през последните 10 година са съкратени над 2000 щата на гранични служители на реда, а в същото време са командировани хора от други структури, които обаче не се занимават с такава активност. 

 

" През последните месеци работим по пренасочване на щатове, финансиране на спомагателни 2000 щата, сега тече интензивно образование на гранични служители на реда. Усилията са към техническо обезпечаване на границата, 110 км досега се пазят единствено с жива мощ. Близо 200 км имат някакво техническо обезпечаване, само че задачата е то да се усъвършенства ", добави Тодоров.

Той уточни, че трафикът на незаконни мигранти е доста печеливш бизнес, проведен във всички страни по трасето на мигрантите.

 

" Това са добре структурирани на равнища огранизирани незаконни групи и нашите старания са да удряме горните равнища на тези групи. За да бъдем до дъно сполучливи, са нужни взаимни старания на всички страни по продължение на тези канали. Имаме положително взаимоотношение с Турция - има работна група, която в действително време обменя информация. Такава група се основава сега със Сърбия. Изключително положителни контакти имаме с австрийската страна. Инициативата на министър Демерджиев и " Европол " е да се сътвори до дни работно-оперативна група на територията на страната с представители на " Европол " и на наранени по трасето страни. Спектърът на хората, които транспортират мигранти, досега включва 18 националности. Социалният статус на българските жители е разнороден. Една от аргументите за това е, че наказванията, които се плануват, са извънредно занижени. Ако за предходната година имаме 3000 издадени присъди, от тях ефикасните са към 150. Ефективните присъди са до 5-6 месеца. За една такава активност в прилежащи страни за такава активност се постановат присъди за десетки години лежане в затвор. Предложихме промени в тези текстове още през ноември предходната година, когато имаше ескалация на незаконния мигрантски напън ", уточни още главсекът на Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР