Това заяви пред Българската адв. Райна Аврамова по повод зверството

...
Това заяви пред Българската адв. Райна Аврамова по повод зверството
Коментари Харесай

Юрист: По-голямо наказание няма да има търсеният ефект. В НК липсват конкретни състави на престъпление

Това съобщи пред Българската адв. Райна Аврамова във връзка зверството в Стара Загора и обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче. Депутатите прекъснаха лятната си почивка и ще се стремят да одобряват бързи промени в Наказателния кодекс, макар че тези текстове бяха обсъждани директно преди почивката им. 

" Няма смисъл да се прекъсва отпуска на депутати, с цел да се одобряват промени, които може и да не проработят. Изумен бях за текстовете за интимна връзка. Един сходен текст споделя нищо с доста думи. Как се потвърждава това нещо в съда? Законът за отбрана на домашното принуждение с изключение на всичко останало се употребява и за корист с права. Търсят се материални изгоди през него. Много неща могат да се случат ", разяснява Емануил Йорданов – юрист и някогашен министър на  вътрешните работи.

Аврамова също разяснява, че това е мъчно доказуемо. 

" Това ще породи още хиляди тълкования от разнообразни правосъдни сформира в цялата страна. Кое ще дефинира тази относителна дълготрайност на тази връзка, каква би трябвало да е и какъв брой интензивна би трябвало да бъде? Неправилна правна подготовка е дадена при случая в Стара Загора, само че това не значи, че нямаме закони. Имаме
Всичко за Вашата сватба
този текст към този момент разполагаем. От там насетне движимостите лица и правосъдните лекари нямат право да квалифицират, а прокурорите и съдиите са тези, които да го създадат ", уточни адв. Аврамова.

" Вещото лице не може да реши делото. Неговото умозаключение не е наложително за съда. Той има право да разпорежда спомагателни задания, да назначи други експертици. Никой не приказва за проучване опциите на кръвозагуба, дали прорезните рани са били наоколо до жизненоважни органи, които е можело да бъдат наранени. Всичко това са въпроси, които имат значение за правната подготовка ", добави Йорданов.

Той изрази подозрение резултатите в законовите промени да са положителни, в случай че се случват под публичен напън. 

" Трябва да се работи дълготрайно и поредно ", добави Йорданов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg