Това заяви лидерката на левицата Корнелия Нинова пред журналисти в

...
Това заяви лидерката на левицата Корнелия Нинова пред журналисти в
Коментари Харесай

Нинова намекна, че Съдебна охрана чукнала на вратата й след срещата с Гешев. Прозря пореден опит за преврат

Това съобщи лидерката на левицата Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

 

Според нея прокуратурата е разширила обсега на лицата, към които демонстрират интерес за разпит.

 

“Вече викат на разпит преброителите в Националния съвет на Българска социалистическа партия. Принуждават ме за следващ път аз да връчвам призовки на членове на партията за разпит. Да обърна внимание на господата прокурори, че ръководителят на партията не е шеф на членовете на партията, тъй че няма да извърша това напътствие - да връчвам призовки на хора, които да изясняват за какво Кирил Добрев не е участвал на съвещание на Националния съвет, на което той присъстваше ", добави Нинова.

 

Лидерката на левицата съобщи, че са сезирани посланиците на европейските страни, а също така и Инспектората към Висшия правосъден съвет, който е с изминал мандат.

 

“Вчера не получихме нито един логичен отговор кои са политиците, които са получавали пари в чували от КТБ, ще се стигне ли до внасяне на обвинителни актове за избраните от АДФИ и Сметната палата измами при строителството на тръбопровод в Перник, избраните като закононарушения изхарчени пари за ремонт на язовири, подадените от нас сигнали. Нито един логичен отговор. Но прокуратурата е решила, че през това време би трябвало да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на Българска социалистическа партия. Няма да стане по този начин. Преживели сме доста опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма по този метод да слагат Българска социалистическа партия на колене по който и да е въпрос ”, отсече гневно Нинова.

 

Нинова прозря порочно систематизиране на жалбите, подадени от Кирил Добрев, които отивали при един и същи прокурор, макар “случайното систематизиране ”. 

“Изводите оставям на вас ”, добави лидерката на Българска социалистическа партия. Тя отхвърли да уточни името му, с цел да не се дава фокус върху името. Според нея прокуратурата се употребява като бухалка за решение на вътрешнопартийни разногласия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР