Това заяви кметът на Общината по време на общественото обсъждане

...
Това заяви кметът на Общината по време на общественото обсъждане
Коментари Харесай

Огнян Ценков: С новия бюджет запазваме финансовата дисциплина, но ще продължим и с реализирането на важни проекти

Това съобщи кметът на Общината по време на публичното разискване на проектобюджета, което се организира в залата на Общинския съвет. На него участваха регионалният шеф на Видин Албена Георгиева, заместител регионалният шеф Лъчезар Попиванов, ръководителят на Общинския съвет Генади Велков, общински съветници, кметове и кметски наместници, жители.
Проектът на бюджет 2019 бе показан от Гергана Генова, шеф отдел „ Финансово-счетоводни действия и бюджет “. Предложеният общ размер е на стойност 44 203 973 лева . Определените размери на бюджетните взаимоотношения сред централния бюджет и бюджета на Община Видин са разпределени под формата на дотации, като общата дотация за делегирани от страната действия е 24 693 754 лева, общата изравнителна дотация – трансфер за локални действия е 3 745 600 лева и други Приходите от локални действия се планува да бъдат в размер на 16 776 890 лева
В разходната част на плана за бюджет са планувани средства за прехрана, финансови разноски и погасяване на дълготрайни и краткосрочни заеми.
С поименния лист за финансови разноски присъстващите срещна инж. Румен Лилов, шеф отдел „ Устройство на територията “. Общата стойност на плануваните средства е 35 90 822 лева, като от тях целевата дотация е 1 158 100 лева Заложен е необятен обсег от действия в разнообразни сфери, като съществени поправки на детски градини и учебни заведения, на общински здания, строително-монтажни работи, главен ремонт на две кръгови кръстовища в град Видин, благоустрояване на междублокови пространства, поправки на улици във Видин и обитаеми места на Общината и доста други.
Огнян Ценков сподели, че общинското управление продължава да следва правилото на строга финансова дисциплинираност. „ Правилата, които сме заложили, са балансираност, реалистични доходи и рационални разноски. 2019-та е годината, когато ще завършваме процеса на финансово стабилизиране на Община Видин. Ще продължим подобряването на просветителната инфраструктура, осъществяването на значимите планове по национални и европейски стратегии, популяризирането на културните, исторически и туристически обекти, развиването на капацитета на Общината във всички сфери “ – разяснява той. Кметът сподели, че заложените средства в проектобюджета са съобразени и с желанието на хората за реализиране на съответни действия по отношение на възстановяване на виталната среда. И уточни, че тази година да вземем за пример се планува подкрепяне от страна на Общината на фамилии с репродуктивни проблеми, продължение на ремонтните действия в ГПЧЕ „ Йордан Радичков “, създаване на фитнес площадка навън и други
Областният шеф Албена Георгиева и ръководителят на Общинския съвет Генади Велков поздравиха кмета и общинското управление за положителната работа през целия мандат и дефинираха бюджет 2019 като рационален, уравновесен и осъществим. Имаше и изявления на жители, които благодариха за това, че Общината обръща внимание на локалните начинания на хората от град Видин и всички обитаеми места и се преценява с техните стремежи и потребности.
Огнян Ценков акцентира, че от началото на мандата всяка година Община Видин завършва с актуализация на бюджета със знак плюс. „ Получихме доверието на страната, получихме доверието на жителите, общинска администрация и общински съветници заработиха като един екип, слагаме си все по-високи цели и дружно ще ги реализираме “ – съобщи кметът и благодари на всички за поддръжката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР