Това заяви европейският главен прокурор Лаура Кьовеши в интервю за

...
Това заяви европейският главен прокурор Лаура Кьовеши в интервю за
Коментари Харесай

Кьовеши: Политиците да решат дали Европейската прокуратура ще е тигър, или кученце

Това съобщи европейският основен прокурор Лаура Кьовеши в изявление за телевизионния канал „ Ал Джазира “.

Бюджетът на Европейската прокуратура е 45 милиона евро, а наскоро Еврокомисията отхвърли да назначи повече специалисти в службата.

Кьовеши уточни незадоволителния бюджет като риск и да не могат да бъдат предотвратени злоупотребите със средствата за възобновяване от пандемията. По думите ѝ сега европейската прокуратура проверява най-много закононарушения, свързани с трансгранични Данък добавена стойност измами.

„ Имаме доста малко случаи, свързани с корупция. Повечето ни случаи са за Данък добавена стойност измами. Има случаи с доста високи вреди – над 80 милиона евро са вредите от закононарушение в шест или седем страни членки. Сега Европейската прокуратура има бърз достъп до документите на всичките 22 страни, които са част от прокуратурата и в бъдеще това следствие ще обхване всички тези страни “, изясни тя.

По-рано тази седмица Европейската прокуратура заяви, че под нейния контрол през днешния ден са били арестувани 10 души в България, Италия и Германия по съмнение за измами с Данък добавена стойност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР