Това заяви евродепутатът Елена Йончева в пленарната зала на Европейския

...
Това заяви евродепутатът Елена Йончева в пленарната зала на Европейския
Коментари Харесай

Елена Йончева в ЕП: Какво ще изпратим утре на Украйна – ядрено оръжие?

Това съобщи евродепутатът Елена Йончева в пленарната зала на Европейския парламент (ЕП) по време на полемика преди срещата на върха ЕС-Украйна, в наличието на еврокомисаря Йоханес Хан.

 

„ И коя е идната стъпка? Какво ще изпратим на следващия ден? Изтребители, военни, може би нуклеарно оръжие? Украйна е изправена против мощ, която разполага и с голям нуклеарен капацитет. Нима чакаме сходна борба да приключи с победа на Украйна на бойното поле? Да, превръщането на спора в непрестанен може да дестабилизира Русия, само че това ще обрече украинския народ на една дълга, самоунищожителна война. И ще изгори Европа. “

 

„ Европейският съюз има потребност от печеливша тактика за прекъсване на войната. Думата, която не чуваме от Брюксел е договаряния. Преговори! За да може Украйна да реализира спокойно съглашение, което в оптималната степен да отбрани живота на нейните жители “, сподели тя.

 

Повечето оратори приказваха за увеличение на оръжието за Украйна, за изземване на имуществото на съветски олигарси, за даване на грантово финансиране, а не заеми на Киев и други Имаше и разнообразни изявления. Някои съпоставиха апелите за продължаването на войната като тези от 1914 година Европейски Съюз взе участие във войната, само че не пролива кръв. Там умират нещастни хора от Украйна и Русия, споделиха други. Представител на Румъния изиска Украйна да съблюдава правата на малцинствата и по-специално правото на румънското малцинство да се образова на румънски език. Позор, че бе заровена дипломацията, се чу в залата в Брюксел.

 

Бих желал да повеждам мирни договаряния, само че кой е съветският Талейран, сподели в края на дебатите еврокомисарят Йоханес Хан. Според него полемиката е посочила, че има неограничена поддръжка за Украйна и жителите й за войната да бъде извоювана. На апелите за повече помощ Йоханес Хан сподели, че Европа е направила повече от Съединени американски щати. „ Ги Верхофстад малко популистки изиска от Европейската комисия да доставим оръжие. Това по контракт не е допустимо, само че ще създадем такива благоприятни условия дружно с страните членки “, съобщи еврокомисарят.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР