Това заяви днес директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева

...
Това заяви днес директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: С инфлацията не трябва да се борят само централните банкери

Това съобщи през днешния ден шефът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева по време на панел на Световния стопански конгрес, оповестяват от организация “Ройтерс”.

По думите й значимо е централните банкери да се водят от ясни данни в отговора си на повишаващите се цени и да оповестяват отчетливо всяко стягане на фискалната политика. Освен това съгласно Георгиева е значимо всички, отговарящи за националните политики да реагират посредством увеличение на напъните за по-голям брой имунизирани.

" Първо и на първо място би трябвало да признаем значимостта на битката с пандемията ", споделя тя, като означи, че 86 страни по света не са достигнали плануваното имунизационно покритие на най-малко 40 % от популацията до края на 2021 година, пишат от Българска телеграфна агенция.

По думите й инфлацията е характерна за всяка страна, което прави по-сложни политическите решения през 2022 година в сравнение с през първата година на пандемията.

" Така че към този момент не можем да имаме една и съща политика на всички места. Тя би трябвало да е характерна за всяка страна. И това прави нашата работа доста по-сложна ", добавя тя.

Шефката на МФВ предизвести, че стягането на паричната политика на Съединени американски щати може да докара до проблеми за страни с високо равнище на дълг, деноминиран в долари и да подейства като мразовит душ за нежното възобновяване на някои страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР