Това заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън пред телевизия Си

...
Това заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън пред телевизия Си
Коментари Харесай

САЩ: При дипломатически провал идва война със Северна Корея

Това съобщи през днешния ден държавният секретар Рекс Тилърсън пред телевизия Си Би Ес, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

"Очаквам по кое време режимът в Северна Корея ще даде някакви сигнали за подготвеност да води градивни и продуктивни договаряния. Няколко пъти се опитахме да им съобщим, че сме подготвени да преговаряме, когато те бъдат подготвени, само че те дадоха отговор с още повече ракетни и нуклеарни тествания ", сподели топ дипломатът.

Готовността на Пхенян за водене на договаряния ще се изрази с преустановяване на тези тествания, на провокационните дейности, с понижаване на степента на опасност, както и на равнището на реториката, добави той.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации с резолюцията си наложи най-строгите в историята наказания, които бяха създадени за да върнат Северна Корея към договарянията, към градивен и работлив разговор. Ако дипломатическите ни старания претърпят крах, военният ни вид остава единствен, съобщи Тилърсън.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е изчерпал опциите си за въздържане на нуклеарната стратегия на Северна Корея и Съединени американски щати може да бъдат принудени да трансферират въпроса на Пентагона. Това съобщи на собствен ред през днешния ден непрекъснатата представителка на Вашингтон в международната организация Ники Хейли, представена от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Северна Корея ще бъде "разрушена ", в случай че продължи "безразсъдното " си държание, акцентира Хейли.

Ако дипломацията се провали, министърът на защитата Джим Матис "ще се погрижи ", сподели тя в предаване на Си Ен Ен.

"Използваме всяка друга опция, която имаме, само че разполагаем са и доста военни варианти ", добави Хейли.

По думите й войната е нежелателна, само че "нещо би трябвало да се направи ", в случай че Северна Корея продължи да заплашва Съединени американски щати и техните съдружници.

Съединени американски щати може да закрият задачата в Хавана

Държавният секретар заяви също, че Вашингтон обмисля закриване на американското посолство в Хавана след неизяснените случаи на повредено здраве на американски дипломати, добавя Асошиейтед прес.

За минимум 21 американски дипломати бе медицински доказано, че са потърпевши в Хавана. Държавният департамент избира да приказва за "инциденти ", аргументите и виновниците за които не са изяснени.

Тълърсън добави, че Съединени американски щати могат да останат в Парижкото съглашение за битка с климатичните промени при верните условия, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР