Това заяви членът на Националния съвет на БСП и досегашен

...
Това заяви членът на Националния съвет на БСП и досегашен
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Борисов призна, че управлява през служебния кабинет на Радев

Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия и доскорошен заместник-председател на парламентарната група Георги Свиленски в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

" Чува се клишето, че Българска социалистическа партия е отстъпила от левите полезности, само че някой сподели ли с какво? С това, че подвигна пенсиите и минималната работна заплата? С това, че направи безвъзмездни детските градини и яслите? С това, че обезпечи 300 лева на българските деца за първия образователен ден? Това е лявата политика. ", сподели още той.

Той акцентира, че лидерският въпрос на е на дневен ред в Българска социалистическа партия и идният Конгрес ще бъде обикновен.

Социалистът прикани служебният кабинет да не разискват партии и политици, а да провеждат почтени и транспарантни избори. " На Пеканов нали президентът и министър-председателят му споделиха да не се бърка в предизборната акция, за какво дава оценки на Българска социалистическа партия? Хубавото на това е, че стана ясно, че служебният кабинет - и първият на Донев, и сегашният - се намесват в предизборната акция. Това беше казано и в отчета на ОССЕ ", уточни той.

" След като получихме третия мандат, поканихме парламентарните партии на среща - да кажат желаят ли да има държавно управление. Три от партиите не пристигнаха, а четирите, които пристигнаха, споделиха, че не желаят държавно управление. Трябва да е ясно на българските жители кой ги изпраща за пети път за 2 години на избори ", сподели Свиленски по тематиката и добави: " Борисов сутринта приказва едно, вечерта - друго. Ние си имаме решение и то няма да бъде променяно ".

" Проблемът с водачеството на Корнелия Нинова е, че не позволява от 7 години вътрешни и външни сили да съберат Българска социалистическа партия и ГЕРБ в ръководството. Това няма да ѝ го простят в никакъв случай ", добави Георги Свиленски.

" Мая Манолова приказва по студията за коалиция сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че тя беше тази, която се молеше на Борисов да я поддържа за омбудсман.Тя си разреши да разкритикува, забележете, минималната работна заплата - нещо, за което даже десните ни поддържаха за увеличението ѝ на 50% от междинната ", сподели още социалистът.

Георги Свиленски уточни, че президентът Радев, който е бил определен с гласовете на българските социалисти, се е отрекъл от левите политики. " Когато неговият длъжностен кабинет замрази минималната работна заплата, не внесе бюджет, не поддържа бизнеса, който би трябвало да създаде парите за обществената политика. На всичко това би трябвало да отговори Радев. В същото време, това служебно държавно управление бе залято от сигнали за корупция за продажба на недвижими парцели ", акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР