Това заяви британският външен министър Лиз Тръс в интервю за

...
Това заяви британският външен министър Лиз Тръс в интервю за
Коментари Харесай

Обединеното кралство подкрепя идеята за международен трибунал над Путин

Това съобщи английският външен министър Лиз Тръс в изявление за Times Radio, написа The Guardian. Тя е уверена, че забърканите във военни закононарушения би трябвало да бъдат осъдени.

„ Ние ясно разбираме, че Путин и всички, които стоят зад ужасяващите военни закононарушения, които се правят в Украйна, би трябвало да бъдат държани виновни и работим в доста тясно съдействие с Международния углавен съд (МНС) “, сподели Трус.

Според нея представители на Обединеното кралство са изпратени в Украйна, с цел да оказват помощ при събирането на доказателства против Руската федерация. Става дума за събиране на видеоматериали, които удостоверяват закононарушенията на съветските окупатори, както и за показанията на очевидци.

Трус означи, че въпросът за основаване на арбитражен съд към този момент е разискван с украинското държавно управление.

„ Отворени сме за концепцията за арбитражен съд, обмисляме я в този момент, само че желаеме да намерим най-ефективния метод да преследваме тези хора, които са направили тези ужасни военни закононарушения, в това число обезчестяване, полово принуждение, безразборни набези против цивилни. Ако трибуналът помогне за това, тогава Обединеното кралство несъмнено обмисля да го поддържа “, изясни Трус.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР