Това впечатление остава от разказа на бившия външен министър Екатерина

...
Това впечатление остава от разказа на бившия външен министър Екатерина
Коментари Харесай

На Съвета в Брюксел Захариева се обяснявала като ученичка, че ще гласуваме само с машини

Това усещане остава от описа на някогашния външен министър Екатерина Захариева в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

„ Не ме радваше, че би трябвало да изяснявам, че в демократична страна няма да може да се гласоподава с хартиена бюлетина. Не ми беше прелестно “, повтори тя за прощален път. Това било голям проблем. „ Окей, дано има машини, само че оставете право на избор и на тези, които не имат вяра на програмен продукт, създаден във Венецуела. Аз нямам доверие “, примоли се тя.

„ Не знам дали е по-бързо с машина. На мен с хартия ми лишава има-няма 30 секунди. Машинното гласоподаване по-скоро ще затрудни гласоподавателите “, счита ексминистърът.

Според нея Изборният кодекс сложил нелека задача. „ Много тежка работа ги чака. Искрено съчувствам на сътрудниците в министерството на външните работи “, затъжи се тя. „ Дълбоко се съмнява, че ще се усили броя на гласоподавателите, макар измененията “

По думите й и Светлан Стоев и Георги Панайотов, намерили място в служебния кабинет, били положителни дипломати. Тя обаче не знаела по какъв начин Асен Василев щял да се оправи с министерство на финансите. Според нея нямал безусловно никаква визия от финансите на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР